Tracon V
Aktiiviohjelma
Cosplayohjelma
Roolipeliohjelma
Animeohjelma
Muu ohjelma / GoH

Ohjelmakartta

Muutokset ovat mahdollisia ja todennäköisiä!
Ohjelmakarttaa muokattu viimeksi: 30.06.2010, 17:42.

Lisätietoa tapahtuman tiloista löydät Tampere-talon sivuilta.

Lauantai

 AariaBassoFuugaIso SaliOpus 1Opus 2Opus 3Opus 4
10–11       Avajaiset

Avajaiset

Conitea (1h)

Kaikella on alku ja suurilla asioilla on suuri alku. Tule siis katsomaan eeppisen Traconin eeppinen alku!

       
11–12 Animekaraoke

Animekaraoke

- (7h)

Tule laulamaan karaokea yksin tai kaverien kanssa! Tarjolla paljon animesta ja muualta tuttuja kappaleita, lista löytyy osoitteessa http://2010.tracon.fi/ohjelma/karaoke.

  Tanssi- ja rytmipelipiste

Tanssi- ja rytmipelipiste

Suomen Tanssipelaajat ry (7h)

Tule kokeilemaan rytmitajuasi 2. kerrokseen. Haasta kaverisi tanssipelissä tai kokeile muita rytmipelejä. Tanssipelipisteenä toimii In The Groove PC. Rytmipeleinä löydät monelle vähän uudemmat tuttavuudet: Beatmania IIDX, Pop'n Music ja Taiko no Tatsujin.

FFFight

FFFight

Visual Gay (2h)

Visual Gay's Final Fantasy Fight

ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN AVATTU! Varmista osallistuminen ja tee itsellesi astetta suunnitellumpi fight!

Ennakkoilmoittaudu www.fffight.net - sivuiltamme, tai osallistu perinteiseen tapaan paikan päältä! Mukana myös koko vuoden kestävä tarina, jonka eeppinen päätös tapahtuu Traconissa.

Kaikki on mennyt Julias Xaiserin "Valkoisen Lohikäärmeen" suunnitelmien mukaisesti, ja nyt Alex on jäänyt tämän vangiksi. Toisaalla Atlaksen vastarintaliike on ottanut runsaasti tappioita viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana. Vastarintaliikkeen voimat ovat ehtymässä. Vastarintaliike on päättänyt pelata kaiken yhden kortin varaan ja hyökätä suoraan Valkoisen Lohikäärmeen omaan linnaan "Bastion Xel Zentyrioon".

Tuossa samassa linnassa myös Alexia pidetään erityissellissä. Sankarimme aikovat vapauttaa Alexin ja tuoda lopun Mierdarin hirmuhallinnolle. He eivät tiedä Valkoisen Lohikäärmeen alistaneen Alexin julmille kokeille. Nämä ovat muuttaneet häntä. Pystyvätkö sankarimme vapauttamaan Alexin? Voittaako Vastarintaliike epätoivoisen taistelunsa ja saadaanko Altas vapautettua sorrosta, vai jääkö tuo maa ikuisesti vain yhdeksi Mierdarin keisarikunnan alusmaista?

TÄRKEÄÄ!! www.fffight.net on tällä hetkellä ei-käytettävissä. Vapaamuotoiset ennakkoilmoittautumiset voi lähettää spostiin kampalarp(at)gmail(dot)com

TÄRKEÄÄ!! Visual Gay tarvitsee sinun apuasi. Olisitko kiinnostunut esittämään Mierdarin sotilasta Traconin FFFightissa. Laittakaa spostia osoitteeseen Kapykoipi(at)gmail(dot)com otsikolla "Valkoisen Lohikäärmeen Henkivartiokaarti"

  TEKNOPELAAMINEN - Mitä roolipeli ei ollut!

TEKNOPELAAMINEN - Mitä roolipeli ei ollut!

Space Jerusalem Roadshow (4h)

Etäpelaaminen, virtuaalipöydät, toimivat pelivälineet, luonnollinen systeemi, itsenäinen toteutus. Teknopeli vaihtoehtona Timesink Cavernsille, Hahmolomakkeille ja Vihaisille Vaimoille. Space Jerusalem Roadshow tarjoaa nyt mahdollisuuden tutustua simulaatioon yhdestä roolipelaamisen mahdollisista tulevaisuuksista.

Etäpelaushuone

Etäpelaushuone

Space Jerusalem Roadshow (4h)

Katso Opus 2.

Arkkikivi ja Ironspine

Arkkikivi ja Ironspine

- (7h)

Arkkikiven ja Ironspinen demopisteet, poikkea tutustumaan. Ironspine esittää: Lyhyitä seikkailuja Heimot-tieteisroolipelin sekä E.N.O.C.-kauhutoimintaroolipelin maailmoissa 2-4 hengelle (kesto n. 60-90 min). Tervetulleita ovat niin kokeneet konkarit kuin ensikertalaisetkin. Pelit pyritään aloittamaan tasatunnein. Kysy lisää paikanpäältä!

12–13 Furityöpaja

Furityöpaja

JRockSuomi RY (3h)

Oletko kummastellut jrock-keikoilla lavalla ja yleisön joukossa nähtäviä käsiliikkeitä, joissa tuntuu olevan joku tietty kaava vaikka kädet viuhuvat suunnasta toiseen? Tule oppimaan furien, eli furitsuke-käsiliikkeiden perusteet JrockSuomen furityöpajaan! Mukana monien jrock-bändien musiikkiin kuuluvia virallisia ja hieman epävirallisempia fureja jotka ovat japanilaisten fanien tai bändien käsialaa! Uusia taitojasi voit käyttää tulevilla jrock-keikoilla tai voit myös furitella yksin kotona! Kaikki mukaan, aikaisempi furikokemus ei ole tarpeen.

Yksin kotona?

Yksin kotona?

Satu Nikander (4h)

Joukko BJD:itä (hartsisia pallonivelnukkeja) on jäänyt yksin kotiin omistajansa lähdettyä viikoksi ulkomaille. Hartsinuput päättävät ottaa tästä "omasta ajasta" kaiken irti, onhan se sentään harvinaista herkkua päästä täysin vapaasti elämään asunnossa ilman ihmisasukkien yllättävän kotiinpaluun vaaraa. Vaan onko hartsijoukko sittenkään yksin? Mitä ovat omituiset, ja vähitellen aina vain vaarallisemmiksi muuttuvat oudot "tapaturmat", jotka alkavat vaivata hartsiasukkeja ja latistaa heidän riehakasta tunnelmaansa? Kuka on syypää? Miten talon edelliset asukkaat, niin ihmis- kuin hartsiasukitkin, liittyvät tähän kaikkeen? Mitä kauhuja menneisyys on aikeissa heittää joukon tielle? Selviävätkö kaikki ehjin... hartsein omistajansa paluuseen saakka? "Yksin kotona?" on jännitystä, kauhua ja jonkin verran huumoriakin tarjoava, hartsinukkien näkövinkkelistä kerrottu pöytäroolipeli 2-7:lle osallistujalle. Aiempaa kokemusta roolipelaamisesta ei tarvita, mutta olisi hyvä jos pelaajat tietäisivät etukäteen, mitä BJD:t ovat. Ilmoittautuminen tapahtuman infossa lauantaina!

13–14  
14–15 Cosplay-pukukilpailu

Cosplay-pukukilpailu

Cosplay Finland Tour (2h)

Cosplay-pukukilpailu jakaantuu kahteen osaan. Ensin on vuorossa aloitteleville cosplay-harrastajille ja muille vähemmän kilpailuhenkisille cosplayereille suunnattu show-sarja. Show-sarjassa tarjotaan mahdollisuus cosplayn harrastajille tulla esittelemään pukuaan suuren yleisön äärelle. Show-sarjassa ei jaeta palkintoja.

Toisena osana pidettävä pro-sarja on aktiivisille cosplay-harrastajille suunnattu kilpasarja, jonka kolme parasta palkitaan. Tarkkasilmäinen tuomaristo valvoo kilpailua eturivistä ja julkistaa tulokset sunnuntain päättäjäisissä. Pro-sarjan osallistujat joutuvat myös vastaamaan lavalla kysymyksiin liittyen pukuun ja sen tekemiseen.

15–16   Lost and found / Lafi-gaala

Lost and found / Lafi-gaala

- (3h)

Ei ohjelmakuvausta.

 
16–17       PS Home miitti

PS Home miitti

- (1h)

Ei ohjelmakuvausta.

17–18       Naruto.fi miitti

Naruto.fi miitti

- (1h)

Ei ohjelmakuvausta.

 Pieni SaliRondoSonaatti 1Sonaatti 2SooloSopraanoStudioTalvipuutarha
10–11   Magic the Gathering-turnaus ja Vampire: The Eternal Struggle-turnaus

Magic the Gathering-turnaus ja Vampire: The Eternal Struggle-turnaus

- (8h)

Magic: The Gathering Sealed -turnaus: Turnauksessa rakennetaan pakka kuudesta Rise of the Eldrazi -boosterista, jotka saa järjestäjältä 20 eurolla. Turnaus on DCI-sanktioitu, palkintoina Rise of the Eldrazi -boostereita.

Vampire: The Eternal Struggle. Käytä vaikutusvaltaasi vampyyrien alamaailmassa muiden pelaajien sortamiseksi tässä viiden pelaajan korttipelissä joka on palkittu parhaana moninpelinä toistuvasti eri medioissa. Omaksu Methuselahin rooli ja johda vampyyriklaanisi ja heidän kuolevaiset alamaisensa voittoon. Vain yksi voi hallita yötä..

Warmachines / Hordes-turnaus, Suomen Lautapeliseuran lautapelipiste, Games Workshop -esittely, From Epsilon to Orion -miniatyyriesittely

Warmachines / Hordes-turnaus, Suomen Lautapeliseuran lautapelipiste, Games Workshop -esittely, From Epsilon to Orion -miniatyyriesittely

- (8h)

Tänä vuonna Traconin teemana ovat hirviöt, joten Privateer Pressin Iron Kingdoms -maailman höyrykäyttöiset sekä myös lihaa ja verta olevat hirviöt sopivat siis tapahtumaan mukaan täydellisesti. Traconin Warmachines/Hordes-turnaukseen ovat tervetulleita kaikki, joilla on armeija vähintään toiseen peleistä. Käytössä on 50 pisteen listat (2x) sekä Privateer Pressin Steamroller-säännöstö. Lisätietoa ja ilmottautumisohjeet Sotavasara-foorumilta.

Paikalla Suomen Lautapeliseuran puolesta pelikirjasto, mistä pelejä voi lainata paikalla pelattavaksi, tarjolla myös sääntöjen selitystä.

Tutustu Games Workshopin miniatyyripeleihin ja miniatyyriharrastukseen yleensä! Esittelyssä Warhammer 40 000 & Warhammer Fantasy Battle.

From Epsilon to Orion (e2o) on Uuden Neuvostoliiton ja Suur-Amerikan federaation konflikteista kertova avaruustaistelupeli, joka on sekä monipuolinen että sujuva. Uusi deadline pelin julkaisulle on kesällä 2010. Pelin kotisivut: http://e2ogame.net Huom! Peliä esitellään lauantaina klo 10-15!

        Warhammer 40 000 -turnaus

Warhammer 40 000 -turnaus

Black Silver ry (8h)

Warhammer 40 000 on synkkään lähitulevaisuuteen, neljännennelle vuosikymmentuhannelle sijoittuva scifi-miniatyyripeli. Nyt on Kadonneiden sotureiden päivä. Sen kunniaksi Black Silver ry tarjoaa ennen näkemättömän kiihkeää taistelua upeissa kulisseissa, joissa pääosaa näyttelevät ennakkoon ilmoittautuneet pelaajat upeine armeijoineen. Peleissä käytetään Games Workshopin loisteliasta Battle Missions -kirjaa luomaan ennalta arvaamattomia skenaarioita. Pelaame 3 kierrosta molempina päivinä. Voit ilmoittautua mukaan joko toiselle tai molemmille päiville. Viikonlopun aikana voittajille tarjolla yhteensä yli 200 € arvoiset palkinnot. Osallistuminen maksaa 10 €/päivä tai 15 €/viikonloppu. Paikkoja on rajoitetusti ja vain nopeimmat ehtivät mukaan.

Mukaan voit ilmoittautua puhelimitse numerosta 041 777 5166, sähköpostitse osoitteeseen risto piste salonen ät gcblacksilver piste net tai www.sotavasara.net-foorumin kautta. Foorumilta saat myös mukavasti lisätietoa turnauksesta. See you in the Grim Dark Future!

11–12 Cosplay-tanssiryhmä MyuPro: Valkaisuainetta

Cosplay-tanssiryhmä MyuPro: Valkaisuainetta

MyuPro (1h)

Pidätkö cosplaysta, shinigameista tai lyhyistä hameista? Tule katsomaan Myupron vauhdikasta tanssishowta! Tanssiryhmän vuoden pääesityksessä luvassa Bleachiä. Lisätietoja ryhmästä löydät MyuPron kotisivuilta http://myupro.org/

Jrock, mikä on tämän skenen ydin ja sen nykyinen tilanne?

Jrock, mikä on tämän skenen ydin ja sen nykyinen tilanne?

JRockSuomi RY (1h)

Jrock rantautui Suomeen voimakkaasti vuosia sitten. Nyt skene tuntuu kuitenkin olevan vähän laskussa, vai onko oikeasti näin? Onko jrock tullut Suomeen jäädäkseen, mitä muutoksia on skenessä tapahtunut vuosien varrella ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan? JrockSuomi kertoo omia kokemuksiaan ja näkemyksiään jrockista, sen fanikannasta, sen tuottajista kuten bändeistä ja levy-yhtiöistä ja tilanteesta Suomessa ja maailmalla. Lisäksi JrockSuomi käsittelee omaa työtään aasialaisen musiikin parissa ja kertoo miksi Tsukicon, Suomen ainoa japanilaiseen musiikkiin ja muotiin keskittyvä con järjestetään, ja millä kaikilla tavoilla se eroaa kaikista muista coneista. Ohjelma on paneeliluontoinen, joten kysymykset ohjelman aikana ovat enemmän kuin tervetulleita!

Matthijs Holter: Questions & Answers

Matthijs Holter: Questions & Answers

- (1h)

All the things you ever wanted to know about one of the most productive indie roleplaying game designer in a single hour. What could be better? So come, sit down, kick your shoes off, put your feet up, lean back, buy yourself a cup of coffee or something and relax and join us in enjoying the questions and answers of Matthijs Holter!

Energia propaganda

Energia propaganda

Tuotantoyhtiö Energia (1h)

Iron Sky ja Star Wreck -maailman uusimmat kuulumiset. Paikalla Energialta tuttuun tapaan Samuli "keisari Pirk" Torssonen ja mahdollisesti myös Wreckin kirjoittaja, Rudi Airisto.

Politiikka roolipeleissä

Politiikka roolipeleissä

Janne Kemppi (2h)

Johdatus valtiotieteiden mukaan ottamisen tuomiin mahdollisuuksiin roolipelimaailmojen luonnissa. Miten politiikan päiväjärjestys voi auttaa kampanjan elävöittämisessä?

12–13 GoH Speech: Oscar Garza

GoH Speech: Oscar Garza

Oscar Garza (1h)

Social gaming. VTES to EVE to TF2. Why is playing with other people fun?

Mulkosilmämutantit avaruudesta!

Mulkosilmämutantit avaruudesta!

Miska Fredman, feat. Pedro (1h)

Mikä hirviöissä pelottaa? Mistä ne tulevat ja mitä ne oikein haluavat meistä? Pikakurssi antaa perusvalmiudet tyypillisimpien hirviöiden, mutanttien ja avaruusolentojen tunnistamiseen ja torjumiseen. Siinä sivussa saattaa saada ideoita omaan luovaan kirjoittamiseen, pelisuunnitteluun tai muuhun sellaiseen. Ei suositella perheen pienimmille.

  Tsundere: It's all the same shit

Tsundere: It's all the same shit

Heidi Päivinen ja Matias Tukiainen (1h)

Tsundere-hahmot ovat värittäneet viime vuosikymmenellä animesarjoja varsin särmikkäästi ja pippurisesti. Onko hahmotyyppi kulutettu loppuun vai voiko tsundere-hahmosta saada vielä jotain tuoretta aikaan? Luennolla perehdytään tähän ja moneen muuhun tärkeään ja askarruttavaan kysymykseen.

13–14 Panel discussion: The Everyday of an RPG Designer

Panel discussion: The Everyday of an RPG Designer

Ilkka "Kyanor" Niemi (1h)

The incredible riches! The fast cars, the women, the drugs! Is that all that being RPG Designer is about? Come and hear what the people who live the life have to say about it. Panelists: Matthijs Holter, Eero Tuovinen, Miska Fredman and Ville "Burger" Vuorela.

  Oscar Garza: Questions & Answers

Oscar Garza: Questions & Answers

- (1h)

How did a fresh-out-of-university man end up working in one of the best-known roleplaying game studios in the world? And how did it all lead up to him being the man behind advertising videos that capture the heart of a game of thousands and are praised all over the Internet? Come hear what created Oscar Garza and what does he create and how! Good time to get your daily coffee too.

Fandub

Fandub

Mämmi Kunniaan (1h)

Fandub-keskustelutuokio Mämmikunniaan-tiimin kanssa. Juttelemme yleisesti kaikesta fandubbaukseen liittyvästä ja näytämme käytännössä miten teemme dubbimme. Yleisö voi esittää kysymyksiä mistä tahansa.

Turha peli vs. Tärkeä tuote?

Turha peli vs. Tärkeä tuote?

Karoliina Pietilä ja Hennariikka Haapa-aho (1h)

Kasvavassa mediassa ja kutistuvassa maailmassa ovat pelit tulleet yhä vain suuremmiksi, kauniinmiksi- ja hinnakkaimmiksi. Tätä vasten on lukuisia ja lukuisia oheistuotteita, figuureita, avaimenperiä, julisteita, mukeja, juomia, yms. yms. jotka myös maksavat. Onko oheistuote syrjäyttämässä itse pelin? Onko peli vain keino myydä halvalla tuotettua massaa otaku-massoille, jotka kyllä ovat valmiina maksamaan pitkän pennin kaikenmaailma Play-Arts figuureista? Onko se sen arvoista? Keskustelua puolesta ja vastaan.

14–15 Jaksoa katsomatta – animen OP-animaatiot

Jaksoa katsomatta – animen OP-animaatiot

Petteri "Tsubasa" Uusitalo (2h)

Alkutekstejä säestävä puolentoista minuutin musiikkianimaatio johdattelee katsojan jokaisen animesarjan lähes jokaiseen jaksoon, mutta silti ne jäävät usein kovin vähälle huomiolle. Miten OP-animaatioiden ohjaustyyli on kehittynyt historian alkuhämäristä nykymuotoonsa? Millaiset konventiot vaikuttavat eri genrejen OP-animaatioissa? Miten animebiisit peilaavat julkaisuaikaansa? Millaisia poikkeavia ratkaisuja on vuosien varrella tehty? Miten paljaan pinnan määrä on vaihdellut eri vuosikymmeninä? Tämän jälkeen et tule enää koskaan pitämään animen openingia yhdentekevänä. Uusinta Desuconista.

Pretty Lady -lolita muotinäytös

Pretty Lady -lolita muotinäytös

Cloudberry lady ja Pretty pretty-clothing (1h)

Suomalaisten lolita-brändien Pretty pretty-clothing:in ja Cloudberry Lady:n muotinäytös. Japanilaiset lolita-brändit on esitelty jo moneen kertaan, nyt on aika nähdä millaiseksi japanilainen katumuoti taipuu suomalaisten tekijöiden käsissä!

  Taistelulajit ja anime

Taistelulajit ja anime

Paula "Shantar" Gómez Gómez ja Juha "Kenji" Lehtimäki (1h)

Taistelulajeja esitteleviä animesarjoja on enemmänkuin moni osaa laskea. Hahmot ottavat mittaa toisistaan toinen toistaan hurjemmilla mahtivoimilla ja omistavat koko elämänsä vielä mahtavampien voimien havittelulle. Mutta miltä näyttävät todelliset taistelulajit? Miten ne ovat syntyneet ja millaisia taistelijoita historiankirjoista löytyy? Paula Gómez Gómez ja Juha Lehtimäki esittelevät ja demonstroivat taistelutilanteita ja vertailevat niitä animen antamaan kuvaan taistelulajeista. Luvassa on aiheeseen johdatteleva tietopaketti humoristisella otteella.

Industry Panel: From railroading to sandboxes

Industry Panel: From railroading to sandboxes

Teemu Haila (2h)

Player interaction is a key element in any game there is but how does the industry view different methods of play? Do simulations - or sandboxes - like EVE Online sell better than traditional jump-n-run games - or worse? How do people of the industry and the designers view them? Come and ask from professionals! Panelists: Matthijs Holter, Oscar Garza, Ville Vuorela and Arto Koistinen

15–16 Yokai-luento

Yokai-luento

Ari-Matti Saren (1h)

Mitä pitää tehdä jos kappa hyökkää? (Ja mikä se kappa ylipäätään on?) Miksi kylpyamme kannattaa pestä huolella? Miksei vanhoja sateenvarjoja kannata jättää lojumaan? Japanin rikas tarinaperintö on täynnä mitä merkillisempiä hirviöitä ja henkiolentoja. Luento antaa lyhyen katsauksen yokaihin niin klassisessa tarinaperinteessä kuin modernissa populaarikulttuurissakin.

  Shoryuken! - Taistelupeli- sovitukset animessa

Shoryuken! - Taistelupelisovitukset animessa

Mikko Seppänen (1h)

Lähes kaikista taistelupeleistä on tehty jonkinlainen animesovitus jossain vaiheessa. Mutta ovatko ne kaikki vain nopean lisäansion toivossa tehtyjä kökköjä rahastusyrityksiä vai löytyykö joukosta jotain hyvääkin? Lisäksi tutustutaan vielä muutamiin lännessä tehtyihin versioihin mutta ne sitten ovatkin laadultaan jo jotain Ihan Muuta [Tm]

16–17 AMV Idols (K-15)

AMV Idols (K-15)

amv.fi (2h)

AMV Idols on räiskyvä AMV-näytös, jossa kolmen hengen jury riepottelee väärin perustein videokandidaatteja. Kutakin videota katsotaan niin pitkään kunnes kaikki juryn jäsenet äänestävät videon pysäytettäväksi, tai joskus vähän pitempäänkin. Sen jälkeen kuullaan juryn mukataiteelliset mielipiteet teoksista. Voittaako jury, yleisö vai oikeus? Tule katsomaan videoiden alkuja, buuaamaan jurylle tai heittämään videoiden valinnoista syyllisiä banaaneilla! Mikäli haluat oman videosi (tai tulevan entisen kaverisi videon, tai yleensäkkin jonkun videon) ehdokkaaksi näytille, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla tracon ät amv piste fi ja kerro toiveesi! (Huom! Ei youtube-linkkejä!) Huom! K-15 Huom!

HAX – selainroolipeli synkästä tulevaisuudesta

HAX – selainroolipeli synkästä tulevaisuudesta

Ville "Burgeri" Vuorela (2h)

Praedor- ja Stalker-roolipelien tekijänä ja kirjailijanakin tunnettu Ville "Burgeri" Vuorela ryhtyi suunnittelemaan kyberpunk-roolipeliä. Siitä tulikin "HAX", selaimella pelattava verkkoroolipeli synkän tulevaisuuden hakkereista. Pitkän salailun jälkeen Burgeri tulee Traconissa ulos kaapista ja kertoo mistä oikein on kyse. Tämä on virallisesti ensimmäinen tiedotustilaisuus HAXista ja varmasti rehellisin sellainen. Itse peli avataan yleisölle syksyllä.

  Tarut, tarinat ja historian henkilöt animessa ja mangassa

Tarut, tarinat ja historian henkilöt animessa ja mangassa

Jussi Nikander (2h)

Oletko koskaan miettinyt miksi Sasukeja on animessa niin monta, tai yrittänyt löytää Ikki Tousenista jotain pantsujen ja turpaanvedon lisäksi? Anime ja manga lainaavat erittäin paljon vanhoista japanilaisista ja kiinalaisista taruista ja legendoista. Lisäksi legendaariseen asemaan nousseita historiallisia henkilöitä pyörii myös tarinoissa mukana aina silloin tällöin. Esityksessä raapaistaan vähän pintaa ja käydään läpi jotain tärkeimpiä lähteitä sekä kuuluisimpia tapauksia.

EVE Online – hieman erilainen verkkopeli

EVE Online – hieman erilainen verkkopeli

Atte Salmi (1h)

Mikä on mystinen EVE Online, joka on vuosia porskuttanut suuria otsikoita saaneiden verkkopelien kuten World of Warcraftin rinnalla menestyen ja keräten kiinnostusta jopa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa. Esittely EVEstä A-Ö, puhujana monen vuoden EVE-veteraani ja Corporation-pomo.

17–18   Matthijs goes INDIE

Matthijs goes INDIE

Matthijs Holter (1h)

Come hear the one of the most interesting modern indie roleplaying designer's thoughts on roleplaying, games, stories and everything you have or he has ever dreamed of. What makes Norwegian special? What is the Scandinavian roleplaying scene, if there is one? How does it reflect to the indie games in whole?

Sunnuntai

 AariaBassoFuugaIso SaliOpus 1Opus 2Opus 3Opus 4
10–11 Animekaraoke

Animekaraoke

- (7h)

Tule laulamaan karaokea yksin tai kaverien kanssa! Tarjolla paljon animesta ja muualta tuttuja kappaleita, lista löytyy osoitteesta http://2010.tracon.fi/ohjelma/karaoke.

  Tanssi- ja rytmipelipiste

Tanssi- ja rytmipelipiste

Suomen Tanssipelaajat ry (7h)

Tule kokeilemaan rytmitajuasi 2. kerrokseen. Haasta kaverisi tanssipelissä tai kokeile muita rytmipelejä. Tanssipelipisteenä toimii In The Groove PC. Rytmipeleinä löydät monelle vähän uudemmat tuttavuudet: Beatmania IIDX, Pop'n Music ja Taiko no Tatsujin.

      Miitit / Roolipelit

Miitit / Roolipelit

- (7h)

Ei ohjelmakuvausta.

Arkkikivi ja Ironspine

Arkkikivi ja Ironspine

- (7h)

Arkkikiven ja Ironspinen demopisteet, poikkea tutustumaan. Ironspine esittää: Lyhyitä seikkailuja Heimot-tieteisroolipelin sekä E.N.O.C.-kauhutoimintaroolipelin maailmoissa 2-4 hengelle (kesto n. 60-90 min). Tervetulleita ovat niin kokeneet konkarit kuin ensikertalaisetkin. Pelit pyritään aloittamaan tasatunnein. Kysy lisää paikanpäältä!

11–12       Hartsilapset.fi miitti

Hartsilapset.fi miitti

- (1h)

Ei ohjelmakuvausta.

12–13       My AnimeList.net Finland Club miitti

My AnimeList.net Finland Club miitti

- (1h)

Ei ohjelmakuvausta.

13–14 Kuinka piratismi tappoi roolipelit

Kuinka piratismi tappoi roolipelit

Piraattipuolue (1h)

Tietokonepelejä kopioidaan, musiikkia kopioidaan, kirjojakin kopioidaan - ja kulttuuriteollisuus kiemurtelee kuolintoreissaan. Mutta mitä tapahtuu roolipeleille? Indie-roolipelien tekijät ovat edelläkävijöitä ennakkoluulottoman ja nykyaikaisen markkinoinnin saralla. Miten he sen tekevät ja voisiko siitä oppia jotain?

  Conpeli: Love in the time of Seið

Conpeli: Love in the time of Seið

Matthijs Holter (4h)

The product of two great indie designer minds, Love in the Time of Seið is a game of a Norse-themed fantasy kingdom on the brink of ruin. Join in for a game lead by one of the creators of the game and take part in the struggle for power and love, but be wary of the price one has to pay in such a contest, fate may have entirely other plans in store for you.

 
14–15   Cosplay-ryhmäkilpailu

Cosplay-ryhmäkilpailu

Cosplay Finland Tour (2h)

Cosplayn ryhmäkilpailussa kilpaillaan pukujen lisäksi yhteishengen ja esiintymisen sarjalla. Ryhmät esittävät monenlaisia esityksiä taustamusiikin voimin. Tuomaristo palkitsee kolme parasta ryhmää päättäjäisissä myöhemmin samana päivänä.

 
15–16    
16–17      
17–18       Päättäjäiset

Päättäjäiset

Conitea (1h)

Kaiken loputtua jää jäljelle vain muistot, mutta ennen sitä on juhlavat päättäjäiset ja palkintojen jako. Tule seuraamaan!

       
 Pieni SaliRondoSonaatti 1Sonaatti 2SooloSopraanoStudioTalvipuutarha
10–11 Cosplay-deitti

Cosplay-deitti

- (2h)

Tule Katsomaan, kuinka yksinäiset sydämet löytävät toisensa. Rakkaus ei tunne rajoja (edes kuoleman, iän tai lajin), kun kyseessä ovat animehahmot. Cosplay-deitti on Napakymppi-tyylinen seuranhakuohjelma. Seuranhakijalla on kolme ehdokasvaihtoehtoa, joille hän esittää joukon erilaisia kysymyksiä. Seuranhakija valitsee saatujen vastausten perusteella kolmesta ehdokkaasta mieluisimman. Seuranhakija ja ehdokkaat on erotettu toisistaan sermillä niin, ettei kumpikaan osapuoli näe toisiaan. Näin ulkonäkö ei vaikuta valintaan. Ohjelmaan osallistuvat lähinnä vain cosplayaajat.

Magic the Gathering-turnaus ja Vampire: The Eternal Struggle-turnaus

Magic the Gathering-turnaus ja Vampire: The Eternal Struggle-turnaus

- (8h)

Magic: The Gathering Legacy -turnaus: Legacy-formaatin pakanrakennusohjeet löytyvät osoitteesta http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=judge/resources/sfrlegacy . Ota mukaan pakka ja pakkalista. Turnaus on DCI-sanktioitu, sisäänpääsy sisältyy Traconin sisäänpääsymaksuun ja palkintoina on Rise of the Eldrazi -boostereita.

Kuten eilienkin pelataan Vampire: the Eternal Struggle -korttipeliä, mutta tänään vuorossa 'Sect War' draft-turnaus. Säännöt selitetään paikan päällä, 20 euron osallistumismaksulla saa tarvittavat kortit. Aikaisempi pelikokemus suotavaa, mutta aloittelijat ovat tervetulleita! 2 x 2-tunnin alkuerää + finaali.

Warmachines / Hordes -turnaus, Suomen Lautapeliseuran lautapelipiste, Games Workshop esittely

Warmachines / Hordes -turnaus, Suomen Lautapeliseuran lautapelipiste, Games Workshop esittely

- (8h)

Tänä vuonna Traconin teemana ovat hirviöt, joten Privateer Pressin Iron Kingdoms -maailman höyrykäyttöiset sekä myös lihaa ja verta olevat hirviöt sopivat siis tapahtumaan mukaan täydellisesti. Traconin Warmachines/Hordes-turnaukseen ovat tervetulleita kaikki, joilla on armeija vähintään toiseen peleistä. Käytössä on 50 pisteen listat (2x) sekä Privateer Pressin Steamroller-säännöstö. Lisätietoa ja ilmottautumisohjeet Sotavasara-foorumilta.

Paikalla Suomen Lautapeliseuran puolesta pelikirjasto, mistä pelejä voi lainata paikalla pelattavaksi, tarjolla myös sääntöjen selitystä.

Tutustu Games Workshopin miniatyyripeleihin ja miniatyyriharrastukseen yleensä! Esittelyssä Warhammer 40 000 & Warhammer Fantasy Battle.

Anime roolipeleissä, roolipelit animessa – revisited with monsters

Anime roolipeleissä, roolipelit animessa – revisited with monsters

Janne Kemppi (2h)

Animen ja roolipelien suhde on usein jäänyt puolitiehen. Tässä vinkkejä miten animesta saa vaikutteita hyvään roolipelikampanjaan. Mukana kuvitteellisia hirviöitä.

  Zombien evoluutio populaari- kulttuurissa

Zombien evoluutio populaarikulttuurissa

Minna Hiltula (1h)

Kaikki tuntevat zombien – vai tuntevatko? Syövätkö zombit oikeasti aivoja vai peräti koko ihmisen? Onko zombi kuollut, puolikuollut, epäkuollut, aivokuollut, vai ei mitään ylläolevista? Mistä zombit tulivat, missä ne ovat olleet, ja mihin ne saattavat "olla menossa"? Tämä luento antaa pintapuolisen vilkaisun aiheeseen.

Jokacossaajan peruukkiluento

Jokacossaajan peruukkiluento

Taika Suomela ja Inka Häkälä (1h)

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää peruukeista. Luennolla käydään läpi peruukin muokkausta aivan peruukin leikkaamisesta aina painovoimaa uhmaavien piikkien ja antennien sekä muiden kampausten tekoon. Sivuamme paneelissa myös peruukin värjäämistä ja suoristamista. Keskustelemme muokkaamisen lisäksi myös perusasioista kuten peruukkien ostamisesta ja niiden päivittäisestä säilyttämisestä ja kunnossapidosta.

Warhammer 40 000 -turnaus

Warhammer 40 000 -turnaus

Black Silver ry (8h)

Warhammer 40 000 on synkkään lähitulevaisuuteen, neljännennelle vuosikymmentuhannelle sijoittuva scifi-miniatyyripeli. Nyt on Kadonneiden sotureiden päivä. Sen kunniaksi Black Silver ry tarjoaa ennen näkemättömän kiihkeää taistelua upeissa kulisseissa, joissa pääosaa näyttelevät ennakkoon ilmoittautuneet pelaajat upeine armeijoineen. Peleissä käytetään Games Workshopin loisteliasta Battle Missions -kirjaa luomaan ennalta arvaamattomia skenaarioita. Pelaame 3 kierrosta molempina päivinä. Voit ilmoittautua mukaan joko toiselle tai molemmille päiville. Viikonlopun aikana voittajille tarjolla yhteensä yli 200 € arvoiset palkinnot. Osallistuminen maksaa 10 €/päivä tai 15 €/viikonloppu. Paikkoja on rajoitetusti ja vain nopeimmat ehtivät mukaan.

Mukaan voit ilmoittautua puhelimitse numerosta 041 777 5166, sähköpostitse osoitteeseen risto piste salonen ät gcblacksilver piste net tai www.sotavasara.net-foorumin kautta. Foorumilta saat myös mukavasti lisätietoa turnauksesta. See you in the Grim Dark Future!

11–12 James Raggi: Questions & Answers

James Raggi: Questions & Answers

- (1h)

Ei ohjelmakuvausta.

Animeharrastuksen lieveilmiöt

Animeharrastuksen lieveilmiöt

Juho "Syoran" Tuominen (2h)

Tiedätkö mitä ovat visual novelit? Entä miten ne eroavat light noveleista? Tiedätkö mitä ovat comiket, garage kitit tai vocaloid? Animeharrastuksen lieveilmiöt -luento opastaa uusia ja miksi ei vanhempiakin harrastajia erilaisten animen ympärillä pyörivien termien ja ilmiöiden maailmaan vahvan audiovisuaalisella otteella.

Fantasiaa, kauhua – ja pelejä

Fantasiaa, kauhua – ja pelejä

Frans Mäyrä (1h)

Mielikuvituksen käyttö on tärkeää niin fantastisen tunnusmerkkejä, mediasta riippumatta. Miten fantasian ja esimerkiksi kauhuelementtien asema muuttuu kun siirrytään pelikokemuksen puolelle? Onko pelissä vaivattomampaa heittäytyä mieltä kiehtovan outouden ja omakohtaisesti koetun tunnelman pariin, vai muuttuuko pelissä kaikkein ihmeellisinkin ilmiö älylliseksi haasteeksi tai pelimerkiksi hirviöjahdin näyttämöllä? Panelistit esittävät erilaisia näkökulmia fantasian, kauhun ja pelien suhteeseen. Panelisteina Jaakko Koivula, Nestori Lehtonen, Mixu Lauronen, Markku Soikkeli ja Jukka Särkijärvi.

12–13 GoH Speech: Matthijs Holter

GoH Speech: Matthijs Holter

Matthijs Holter (1h)

One of the biggest names in Norwegian roleplaying culture, author of the overflowingly productive blog Nørwegian Style, co-designer of the new indie roleplaying game 'Love in the time of Seið'. Who is he really and where does he get all his brilliant ideas? Come hear our Guest of Honour Matthijs Holter explain it all!

Pelihyllyn kullanarvoiset kummajaiset

Pelihyllyn kullanarvoiset kummajaiset

Ilkka "Kyanor" Niemi (1h)

Kyllästyttääkö perinteinen miekka ja magia? Kuuluuko avaruusoopperassa särösointuja? Ovatko etsiväsi vihjeettömiä? Tule kuulemaan vaihtoehtoisten pelien ilosanomaa. Esitelmässä käydään läpi erinäisiä roolipeliaarteita, jotka sisältävät uusia tapoja ajatella asioita ja mielenkiintoisia sääntöjä.

  Suurin pätijä -tietovisa

Suurin pätijä -tietovisa

Mikko "Lmmz" Lammi (1h)

Suurin pätijä -tietovisailussa kilpailijat koettavat päteä tiedoillaan, taidoillaan tai tuurillaan. 2-3 hengen joukkueille esitetään anime- ja manga-aiheisia kiperiä kysymyksiä audiovisuaalisen materiaalin saattelemana ja joukkueiden tehtävänä on luonnollisesti hakata toiset kilpailijat. Tässä kisassa hyvä improaminen ja nokkeluus voi pelastaa silloinkin, kun oikea vastaus on hämärän peitossa. Yleisöllä on myös mahdollisuus vaikuttaa kisan kulkuun. Joukkueiden ilmoittautumiset infossa ennen kisan alkua.

13–14 CANDY*LOVE

CANDY*LOVE

CANDY*LOVE (1h)

Onko tää oikeasti se kuvaus? Sano se ja kirjota se tähän!

95/05: Tyrannilisko- hyökkäys!!

95/05: Tyranniliskohyökkäys!!

Jussi Nikander ja Janne Kemppi (2h)

Dynaaminen duo Kemppi & Nikander palaa jäälleen ruotimaan mangamaailman pahnanpohjimmaisia. Tällä kertaa tyrannilisko hyökkää Tokioon, krokotiilejä ulkoilutetaan talutushihnassa, ja hiiri hoitaa koulun lasarettia.

  FanFICtion, Tarinoita Rajan Takaa

FanFICtion, Tarinoita Rajan Takaa

Mikko "Mansi" Lintula (1h)

Kevytmielinen ja humoristinen kurkkaus fanfictionin ihmeelliseen maailmaan. Tässä keskustelussa yleisökin pääsee mukaan omalla pienellä tavallaan vaikuttamaan lopputulokseen. Paneeli on kaikkea muuta kuin jäykkää asiatekstiä, katselemme tarinoita tavallisten ihmisten silmin ja siitä syntyy lopullinen ajatus fanitarinoiden ihmeellisestä maailmasta, niin internetissä kuin paperille kirjoitettuna. Tervetuloa mukaan hauskaan paneeliin Rajan Takaa! Osallistujina mm. Otto Sinisalo ja Iris Rönkkö! Vetäjänä: Mikko Lintula

White Wolf's infuence on EVE Online

White Wolf's infuence on EVE Online

Oscar Garza (1h)

Come see testimonials by CCP and White Wolf employees regarding the influence of White Wolf on EVE Online and CCP as a whole. Oscar Garza will then take questions based on that video presentation.

14–15 Moe Melodies – Animemusiikki- luento vol. 2

Moe Melodies – Animemusiikkiluento vol. 2

Katri Antikainen (2h)

Animen musiikillisten elementtien luento kohdistuu tällä kertaa yleisluontoisen lätinän sijaan säveltäjiin ja esittäjiin. Kuka on Hayao Miyazakin hovisäveltäjä ja kuka Yoko Kannon luottolaulaja?

  The Old School Renaissance

The Old School Renaissance

James Raggi (1h)

The games from the 70s and 80s are back with a whole new generation of games, gamers, and publishers spreading the old ways. But is this just stagnation and a refusal to move forward? Is it mere nostalgia for a mythical golden age of role-playing? Or is it something more? A gamer who started in the crazy 80s and today publishes Old School material discusses the emerging OSR scene.

EVE Online -politiikka

EVE Online -politiikka

Atte Salmi (1h)

Tutustutaan suomalaisen Corporation-johtajan ja roolipelaajan johdolla EVE Online -pelin maailmaan ja sen pelaajien väliseen politiikkaan. Pohditaan myös hieman suomalaisten asemaa EVE Onlinen maailmassa sekä muuten koko pelin valtavien vaikutusmahdollisuuksien seurauksia.

15–16 GROAAAA! – eli: hirviöt roolipeleissä: mitä, kuinka ja miksi?

GROAAAA! – eli: hirviöt roolipeleissä: mitä, kuinka ja miksi?

Jaakko Koivula (2h)

Katsaus hirvöihin, niiden suunnitteluun ja niiden pelaamiseen pöytä- ja liveroolipeleissä. Hirviöyden ydintä etsitään esimerkkien, tarinoiden ja keskustelun kautta. Mukana ripaus filosofiaa, hiukan huumoria ja julmetusti saatanan vihaisia monstereita.

  APUA, larppaan Narutoa! Animesta ja larppaamisesta

APUA, larppaan Narutoa! Animesta ja larppaamisesta

Paula "Shantar" Gómez Gómez ja Iris Kärkkäinen (2h)

Larppaaminen on perinteisesti ollut fantasia- ja scifi-aktiivien harrastus. Viime vuosina Suomessa on kuitenkin pidetty myös animeaiheisia larppeja. Mitä larppaaminen on? Ja miten animelarpit eroavat tavallisista larpeista? Paula Gómez Gómez ja Iris Kärkkäinen puhuvat järjestämistään larpeista ja siitä, miten animeaiheisuus on niissä näkynyt, mitä haasteita ja toisaalta positiivisia yllätyksiä se on tuonut mukanaan.

Yakuza

Yakuza

Janne Kemppi (2h)

Oikeaa tietoa miten Japanin alamaailma on syntynyt, muuttunut aikojen saatossa ja miten se nykyään toimii. Tutustu nykyajan hirviöihin.

16–17 Viisi valhetta mangasta – reloaded

Viisi valhetta mangasta – reloaded

Otto Sinisalo (1h)

Vuonna 2007 Otto Sinisalo yritti tiivistää mangaan liittyviä virhekäsityksiä ja ennakkoluuloja sekä ennustaa mangaharrastamisen tulevaisuutta Suomessa. Vuonna 2010 on aika palata uudelleen aiheen pariin. 50 minuuttia propagandaa, kulttuuripoliittista agitaatiota ja valehtelua.

 
17–18          

Lauantain ohjelma

Iso Sali 10:00–11:00

Avajaiset

Conitea

Kaikella on alku ja suurilla asioilla on suuri alku. Tule siis katsomaan eeppisen Traconin eeppinen alku!

Rondo 10:00–18:00

Magic the Gathering-turnaus ja Vampire: The Eternal Struggle-turnaus

-

Magic: The Gathering Sealed -turnaus: Turnauksessa rakennetaan pakka kuudesta Rise of the Eldrazi -boosterista, jotka saa järjestäjältä 20 eurolla. Turnaus on DCI-sanktioitu, palkintoina Rise of the Eldrazi -boostereita.

Vampire: The Eternal Struggle. Käytä vaikutusvaltaasi vampyyrien alamaailmassa muiden pelaajien sortamiseksi tässä viiden pelaajan korttipelissä joka on palkittu parhaana moninpelinä toistuvasti eri medioissa. Omaksu Methuselahin rooli ja johda vampyyriklaanisi ja heidän kuolevaiset alamaisensa voittoon. Vain yksi voi hallita yötä..

Talvipuutarha 10:00–18:00

Warhammer 40 000 -turnaus

Black Silver ry

Warhammer 40 000 on synkkään lähitulevaisuuteen, neljännennelle vuosikymmentuhannelle sijoittuva scifi-miniatyyripeli. Nyt on Kadonneiden sotureiden päivä. Sen kunniaksi Black Silver ry tarjoaa ennen näkemättömän kiihkeää taistelua upeissa kulisseissa, joissa pääosaa näyttelevät ennakkoon ilmoittautuneet pelaajat upeine armeijoineen. Peleissä käytetään Games Workshopin loisteliasta Battle Missions -kirjaa luomaan ennalta arvaamattomia skenaarioita. Pelaame 3 kierrosta molempina päivinä. Voit ilmoittautua mukaan joko toiselle tai molemmille päiville. Viikonlopun aikana voittajille tarjolla yhteensä yli 200 € arvoiset palkinnot. Osallistuminen maksaa 10 €/päivä tai 15 €/viikonloppu. Paikkoja on rajoitetusti ja vain nopeimmat ehtivät mukaan.

Mukaan voit ilmoittautua puhelimitse numerosta 041 777 5166, sähköpostitse osoitteeseen risto piste salonen ät gcblacksilver piste net tai www.sotavasara.net-foorumin kautta. Foorumilta saat myös mukavasti lisätietoa turnauksesta. See you in the Grim Dark Future!

Sonaatti 1 10:00–18:00

Warmachines / Hordes-turnaus, Suomen Lautapeliseuran lautapelipiste, Games Workshop -esittely, From Epsilon to Orion -miniatyyriesittely

-

Tänä vuonna Traconin teemana ovat hirviöt, joten Privateer Pressin Iron Kingdoms -maailman höyrykäyttöiset sekä myös lihaa ja verta olevat hirviöt sopivat siis tapahtumaan mukaan täydellisesti. Traconin Warmachines/Hordes-turnaukseen ovat tervetulleita kaikki, joilla on armeija vähintään toiseen peleistä. Käytössä on 50 pisteen listat (2x) sekä Privateer Pressin Steamroller-säännöstö. Lisätietoa ja ilmottautumisohjeet Sotavasara-foorumilta.

Paikalla Suomen Lautapeliseuran puolesta pelikirjasto, mistä pelejä voi lainata paikalla pelattavaksi, tarjolla myös sääntöjen selitystä.

Tutustu Games Workshopin miniatyyripeleihin ja miniatyyriharrastukseen yleensä! Esittelyssä Warhammer 40 000 & Warhammer Fantasy Battle.

From Epsilon to Orion (e2o) on Uuden Neuvostoliiton ja Suur-Amerikan federaation konflikteista kertova avaruustaistelupeli, joka on sekä monipuolinen että sujuva. Uusi deadline pelin julkaisulle on kesällä 2010. Pelin kotisivut: http://e2ogame.net Huom! Peliä esitellään lauantaina klo 10-15!

Iso Sali 11:00–13:00

FFFight

Visual Gay

Visual Gay's Final Fantasy Fight

ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN AVATTU! Varmista osallistuminen ja tee itsellesi astetta suunnitellumpi fight!

Ennakkoilmoittaudu www.fffight.net - sivuiltamme, tai osallistu perinteiseen tapaan paikan päältä! Mukana myös koko vuoden kestävä tarina, jonka eeppinen päätös tapahtuu Traconissa.

Kaikki on mennyt Julias Xaiserin "Valkoisen Lohikäärmeen" suunnitelmien mukaisesti, ja nyt Alex on jäänyt tämän vangiksi. Toisaalla Atlaksen vastarintaliike on ottanut runsaasti tappioita viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana. Vastarintaliikkeen voimat ovat ehtymässä. Vastarintaliike on päättänyt pelata kaiken yhden kortin varaan ja hyökätä suoraan Valkoisen Lohikäärmeen omaan linnaan "Bastion Xel Zentyrioon".

Tuossa samassa linnassa myös Alexia pidetään erityissellissä. Sankarimme aikovat vapauttaa Alexin ja tuoda lopun Mierdarin hirmuhallinnolle. He eivät tiedä Valkoisen Lohikäärmeen alistaneen Alexin julmille kokeille. Nämä ovat muuttaneet häntä. Pystyvätkö sankarimme vapauttamaan Alexin? Voittaako Vastarintaliike epätoivoisen taistelunsa ja saadaanko Altas vapautettua sorrosta, vai jääkö tuo maa ikuisesti vain yhdeksi Mierdarin keisarikunnan alusmaista?

TÄRKEÄÄ!! www.fffight.net on tällä hetkellä ei-käytettävissä. Vapaamuotoiset ennakkoilmoittautumiset voi lähettää spostiin kampalarp(at)gmail(dot)com

TÄRKEÄÄ!! Visual Gay tarvitsee sinun apuasi. Olisitko kiinnostunut esittämään Mierdarin sotilasta Traconin FFFightissa. Laittakaa spostia osoitteeseen Kapykoipi(at)gmail(dot)com otsikolla "Valkoisen Lohikäärmeen Henkivartiokaarti"

Pieni Sali 11:00–12:00

Cosplay-tanssiryhmä MyuPro: Valkaisuainetta

MyuPro

Pidätkö cosplaysta, shinigameista tai lyhyistä hameista? Tule katsomaan Myupron vauhdikasta tanssishowta! Tanssiryhmän vuoden pääesityksessä luvassa Bleachiä. Lisätietoja ryhmästä löydät MyuPron kotisivuilta http://myupro.org/

Sonaatti 2 11:00–12:00

Jrock, mikä on tämän skenen ydin ja sen nykyinen tilanne?

JRockSuomi RY

Jrock rantautui Suomeen voimakkaasti vuosia sitten. Nyt skene tuntuu kuitenkin olevan vähän laskussa, vai onko oikeasti näin? Onko jrock tullut Suomeen jäädäkseen, mitä muutoksia on skenessä tapahtunut vuosien varrella ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan? JrockSuomi kertoo omia kokemuksiaan ja näkemyksiään jrockista, sen fanikannasta, sen tuottajista kuten bändeistä ja levy-yhtiöistä ja tilanteesta Suomessa ja maailmalla. Lisäksi JrockSuomi käsittelee omaa työtään aasialaisen musiikin parissa ja kertoo miksi Tsukicon, Suomen ainoa japanilaiseen musiikkiin ja muotiin keskittyvä con järjestetään, ja millä kaikilla tavoilla se eroaa kaikista muista coneista. Ohjelma on paneeliluontoinen, joten kysymykset ohjelman aikana ovat enemmän kuin tervetulleita!

Studio 11:00–13:00

Politiikka roolipeleissä

Janne Kemppi

Johdatus valtiotieteiden mukaan ottamisen tuomiin mahdollisuuksiin roolipelimaailmojen luonnissa. Miten politiikan päiväjärjestys voi auttaa kampanjan elävöittämisessä?

Sopraano 11:00–12:00

Energia propaganda

Tuotantoyhtiö Energia

Iron Sky ja Star Wreck -maailman uusimmat kuulumiset. Paikalla Energialta tuttuun tapaan Samuli "keisari Pirk" Torssonen ja mahdollisesti myös Wreckin kirjoittaja, Rudi Airisto.

Aaria 11:00–18:00

Animekaraoke

-

Tule laulamaan karaokea yksin tai kaverien kanssa! Tarjolla paljon animesta ja muualta tuttuja kappaleita, lista löytyy osoitteessa http://2010.tracon.fi/ohjelma/karaoke.

Opus 2 11:00–15:00

TEKNOPELAAMINEN - Mitä roolipeli ei ollut!

Space Jerusalem Roadshow

Etäpelaaminen, virtuaalipöydät, toimivat pelivälineet, luonnollinen systeemi, itsenäinen toteutus. Teknopeli vaihtoehtona Timesink Cavernsille, Hahmolomakkeille ja Vihaisille Vaimoille. Space Jerusalem Roadshow tarjoaa nyt mahdollisuuden tutustua simulaatioon yhdestä roolipelaamisen mahdollisista tulevaisuuksista.

Opus 3 11:00–15:00

Etäpelaushuone

Space Jerusalem Roadshow

Katso Opus 2.

Opus 4 11:00–18:00

Arkkikivi ja Ironspine

-

Arkkikiven ja Ironspinen demopisteet, poikkea tutustumaan. Ironspine esittää: Lyhyitä seikkailuja Heimot-tieteisroolipelin sekä E.N.O.C.-kauhutoimintaroolipelin maailmoissa 2-4 hengelle (kesto n. 60-90 min). Tervetulleita ovat niin kokeneet konkarit kuin ensikertalaisetkin. Pelit pyritään aloittamaan tasatunnein. Kysy lisää paikanpäältä!

Fuuga 11:00–18:00

Tanssi- ja rytmipelipiste

Suomen Tanssipelaajat ry

Tule kokeilemaan rytmitajuasi 2. kerrokseen. Haasta kaverisi tanssipelissä tai kokeile muita rytmipelejä. Tanssipelipisteenä toimii In The Groove PC. Rytmipeleinä löydät monelle vähän uudemmat tuttavuudet: Beatmania IIDX, Pop'n Music ja Taiko no Tatsujin.

Soolo 11:00–12:00

Matthijs Holter: Questions & Answers

-

All the things you ever wanted to know about one of the most productive indie roleplaying game designer in a single hour. What could be better? So come, sit down, kick your shoes off, put your feet up, lean back, buy yourself a cup of coffee or something and relax and join us in enjoying the questions and answers of Matthijs Holter!

Pieni Sali 12:00–13:00

GoH Speech: Oscar Garza

Oscar Garza

Social gaming. VTES to EVE to TF2. Why is playing with other people fun?

Sonaatti 2 12:00–13:00

Mulkosilmämutantit avaruudesta!

Miska Fredman, feat. Pedro

Mikä hirviöissä pelottaa? Mistä ne tulevat ja mitä ne oikein haluavat meistä? Pikakurssi antaa perusvalmiudet tyypillisimpien hirviöiden, mutanttien ja avaruusolentojen tunnistamiseen ja torjumiseen. Siinä sivussa saattaa saada ideoita omaan luovaan kirjoittamiseen, pelisuunnitteluun tai muuhun sellaiseen. Ei suositella perheen pienimmille.

Sopraano 12:00–13:00

Tsundere: It's all the same shit

Heidi Päivinen ja Matias Tukiainen

Tsundere-hahmot ovat värittäneet viime vuosikymmenellä animesarjoja varsin särmikkäästi ja pippurisesti. Onko hahmotyyppi kulutettu loppuun vai voiko tsundere-hahmosta saada vielä jotain tuoretta aikaan? Luennolla perehdytään tähän ja moneen muuhun tärkeään ja askarruttavaan kysymykseen.

Opus 1 12:00–16:00

Yksin kotona?

Satu Nikander

Joukko BJD:itä (hartsisia pallonivelnukkeja) on jäänyt yksin kotiin omistajansa lähdettyä viikoksi ulkomaille. Hartsinuput päättävät ottaa tästä "omasta ajasta" kaiken irti, onhan se sentään harvinaista herkkua päästä täysin vapaasti elämään asunnossa ilman ihmisasukkien yllättävän kotiinpaluun vaaraa. Vaan onko hartsijoukko sittenkään yksin? Mitä ovat omituiset, ja vähitellen aina vain vaarallisemmiksi muuttuvat oudot "tapaturmat", jotka alkavat vaivata hartsiasukkeja ja latistaa heidän riehakasta tunnelmaansa? Kuka on syypää? Miten talon edelliset asukkaat, niin ihmis- kuin hartsiasukitkin, liittyvät tähän kaikkeen? Mitä kauhuja menneisyys on aikeissa heittää joukon tielle? Selviävätkö kaikki ehjin... hartsein omistajansa paluuseen saakka? "Yksin kotona?" on jännitystä, kauhua ja jonkin verran huumoriakin tarjoava, hartsinukkien näkövinkkelistä kerrottu pöytäroolipeli 2-7:lle osallistujalle. Aiempaa kokemusta roolipelaamisesta ei tarvita, mutta olisi hyvä jos pelaajat tietäisivät etukäteen, mitä BJD:t ovat. Ilmoittautuminen tapahtuman infossa lauantaina!

Basso 12:00–15:00

Furityöpaja

JRockSuomi RY

Oletko kummastellut jrock-keikoilla lavalla ja yleisön joukossa nähtäviä käsiliikkeitä, joissa tuntuu olevan joku tietty kaava vaikka kädet viuhuvat suunnasta toiseen? Tule oppimaan furien, eli furitsuke-käsiliikkeiden perusteet JrockSuomen furityöpajaan! Mukana monien jrock-bändien musiikkiin kuuluvia virallisia ja hieman epävirallisempia fureja jotka ovat japanilaisten fanien tai bändien käsialaa! Uusia taitojasi voit käyttää tulevilla jrock-keikoilla tai voit myös furitella yksin kotona! Kaikki mukaan, aikaisempi furikokemus ei ole tarpeen.

Pieni Sali 13:00–14:00

Panel discussion: The Everyday of an RPG Designer

Ilkka "Kyanor" Niemi

The incredible riches! The fast cars, the women, the drugs! Is that all that being RPG Designer is about? Come and hear what the people who live the life have to say about it. Panelists: Matthijs Holter, Eero Tuovinen, Miska Fredman and Ville "Burger" Vuorela.

Studio 13:00–14:00

Turha peli vs. Tärkeä tuote?

Karoliina Pietilä ja Hennariikka Haapa-aho

Kasvavassa mediassa ja kutistuvassa maailmassa ovat pelit tulleet yhä vain suuremmiksi, kauniinmiksi- ja hinnakkaimmiksi. Tätä vasten on lukuisia ja lukuisia oheistuotteita, figuureita, avaimenperiä, julisteita, mukeja, juomia, yms. yms. jotka myös maksavat. Onko oheistuote syrjäyttämässä itse pelin? Onko peli vain keino myydä halvalla tuotettua massaa otaku-massoille, jotka kyllä ovat valmiina maksamaan pitkän pennin kaikenmaailma Play-Arts figuureista? Onko se sen arvoista? Keskustelua puolesta ja vastaan.

Sopraano 13:00–14:00

Fandub

Mämmi Kunniaan

Fandub-keskustelutuokio Mämmikunniaan-tiimin kanssa. Juttelemme yleisesti kaikesta fandubbaukseen liittyvästä ja näytämme käytännössä miten teemme dubbimme. Yleisö voi esittää kysymyksiä mistä tahansa.

Soolo 13:00–14:00

Oscar Garza: Questions & Answers

-

How did a fresh-out-of-university man end up working in one of the best-known roleplaying game studios in the world? And how did it all lead up to him being the man behind advertising videos that capture the heart of a game of thousands and are praised all over the Internet? Come hear what created Oscar Garza and what does he create and how! Good time to get your daily coffee too.

Iso Sali 14:00–16:00

Cosplay-pukukilpailu

Cosplay Finland Tour

Cosplay-pukukilpailu jakaantuu kahteen osaan. Ensin on vuorossa aloitteleville cosplay-harrastajille ja muille vähemmän kilpailuhenkisille cosplayereille suunnattu show-sarja. Show-sarjassa tarjotaan mahdollisuus cosplayn harrastajille tulla esittelemään pukuaan suuren yleisön äärelle. Show-sarjassa ei jaeta palkintoja.

Toisena osana pidettävä pro-sarja on aktiivisille cosplay-harrastajille suunnattu kilpasarja, jonka kolme parasta palkitaan. Tarkkasilmäinen tuomaristo valvoo kilpailua eturivistä ja julkistaa tulokset sunnuntain päättäjäisissä. Pro-sarjan osallistujat joutuvat myös vastaamaan lavalla kysymyksiin liittyen pukuun ja sen tekemiseen.

Pieni Sali 14:00–16:00

Jaksoa katsomatta – animen OP-animaatiot

Petteri "Tsubasa" Uusitalo

Alkutekstejä säestävä puolentoista minuutin musiikkianimaatio johdattelee katsojan jokaisen animesarjan lähes jokaiseen jaksoon, mutta silti ne jäävät usein kovin vähälle huomiolle. Miten OP-animaatioiden ohjaustyyli on kehittynyt historian alkuhämäristä nykymuotoonsa? Millaiset konventiot vaikuttavat eri genrejen OP-animaatioissa? Miten animebiisit peilaavat julkaisuaikaansa? Millaisia poikkeavia ratkaisuja on vuosien varrella tehty? Miten paljaan pinnan määrä on vaihdellut eri vuosikymmeninä? Tämän jälkeen et tule enää koskaan pitämään animen openingia yhdentekevänä. Uusinta Desuconista.

Sonaatti 2 14:00–15:00

Pretty Lady -lolita muotinäytös

Cloudberry lady ja Pretty pretty-clothing

Suomalaisten lolita-brändien Pretty pretty-clothing:in ja Cloudberry Lady:n muotinäytös. Japanilaiset lolita-brändit on esitelty jo moneen kertaan, nyt on aika nähdä millaiseksi japanilainen katumuoti taipuu suomalaisten tekijöiden käsissä!

Studio 14:00–16:00

Industry Panel: From railroading to sandboxes

Teemu Haila

Player interaction is a key element in any game there is but how does the industry view different methods of play? Do simulations - or sandboxes - like EVE Online sell better than traditional jump-n-run games - or worse? How do people of the industry and the designers view them? Come and ask from professionals! Panelists: Matthijs Holter, Oscar Garza, Ville Vuorela and Arto Koistinen

Sopraano 14:00–15:00

Taistelulajit ja anime

Paula "Shantar" Gómez Gómez ja Juha "Kenji" Lehtimäki

Taistelulajeja esitteleviä animesarjoja on enemmänkuin moni osaa laskea. Hahmot ottavat mittaa toisistaan toinen toistaan hurjemmilla mahtivoimilla ja omistavat koko elämänsä vielä mahtavampien voimien havittelulle. Mutta miltä näyttävät todelliset taistelulajit? Miten ne ovat syntyneet ja millaisia taistelijoita historiankirjoista löytyy? Paula Gómez Gómez ja Juha Lehtimäki esittelevät ja demonstroivat taistelutilanteita ja vertailevat niitä animen antamaan kuvaan taistelulajeista. Luvassa on aiheeseen johdatteleva tietopaketti humoristisella otteella.

Sonaatti 2 15:00–16:00

Yokai-luento

Ari-Matti Saren

Mitä pitää tehdä jos kappa hyökkää? (Ja mikä se kappa ylipäätään on?) Miksi kylpyamme kannattaa pestä huolella? Miksei vanhoja sateenvarjoja kannata jättää lojumaan? Japanin rikas tarinaperintö on täynnä mitä merkillisempiä hirviöitä ja henkiolentoja. Luento antaa lyhyen katsauksen yokaihin niin klassisessa tarinaperinteessä kuin modernissa populaarikulttuurissakin.

Sopraano 15:00–16:00

Shoryuken! - Taistelupelisovitukset animessa

Mikko Seppänen

Lähes kaikista taistelupeleistä on tehty jonkinlainen animesovitus jossain vaiheessa. Mutta ovatko ne kaikki vain nopean lisäansion toivossa tehtyjä kökköjä rahastusyrityksiä vai löytyykö joukosta jotain hyvääkin? Lisäksi tutustutaan vielä muutamiin lännessä tehtyihin versioihin mutta ne sitten ovatkin laadultaan jo jotain Ihan Muuta [Tm]

Opus 2 15:00–18:00

Lost and found / Lafi-gaala

-

Ei ohjelmakuvausta.

Pieni Sali 16:00–18:00

AMV Idols (K-15)

amv.fi

AMV Idols on räiskyvä AMV-näytös, jossa kolmen hengen jury riepottelee väärin perustein videokandidaatteja. Kutakin videota katsotaan niin pitkään kunnes kaikki juryn jäsenet äänestävät videon pysäytettäväksi, tai joskus vähän pitempäänkin. Sen jälkeen kuullaan juryn mukataiteelliset mielipiteet teoksista. Voittaako jury, yleisö vai oikeus? Tule katsomaan videoiden alkuja, buuaamaan jurylle tai heittämään videoiden valinnoista syyllisiä banaaneilla! Mikäli haluat oman videosi (tai tulevan entisen kaverisi videon, tai yleensäkkin jonkun videon) ehdokkaaksi näytille, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla tracon ät amv piste fi ja kerro toiveesi! (Huom! Ei youtube-linkkejä!) Huom! K-15 Huom!

Sonaatti 2 16:00–18:00

HAX – selainroolipeli synkästä tulevaisuudesta

Ville "Burgeri" Vuorela

Praedor- ja Stalker-roolipelien tekijänä ja kirjailijanakin tunnettu Ville "Burgeri" Vuorela ryhtyi suunnittelemaan kyberpunk-roolipeliä. Siitä tulikin "HAX", selaimella pelattava verkkoroolipeli synkän tulevaisuuden hakkereista. Pitkän salailun jälkeen Burgeri tulee Traconissa ulos kaapista ja kertoo mistä oikein on kyse. Tämä on virallisesti ensimmäinen tiedotustilaisuus HAXista ja varmasti rehellisin sellainen. Itse peli avataan yleisölle syksyllä.

Studio 16:00–17:00

EVE Online – hieman erilainen verkkopeli

Atte Salmi

Mikä on mystinen EVE Online, joka on vuosia porskuttanut suuria otsikoita saaneiden verkkopelien kuten World of Warcraftin rinnalla menestyen ja keräten kiinnostusta jopa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa. Esittely EVEstä A-Ö, puhujana monen vuoden EVE-veteraani ja Corporation-pomo.

Sopraano 16:00–18:00

Tarut, tarinat ja historian henkilöt animessa ja mangassa

Jussi Nikander

Oletko koskaan miettinyt miksi Sasukeja on animessa niin monta, tai yrittänyt löytää Ikki Tousenista jotain pantsujen ja turpaanvedon lisäksi? Anime ja manga lainaavat erittäin paljon vanhoista japanilaisista ja kiinalaisista taruista ja legendoista. Lisäksi legendaariseen asemaan nousseita historiallisia henkilöitä pyörii myös tarinoissa mukana aina silloin tällöin. Esityksessä raapaistaan vähän pintaa ja käydään läpi jotain tärkeimpiä lähteitä sekä kuuluisimpia tapauksia.

Opus 3 16:00–17:00

PS Home miitti

-

Ei ohjelmakuvausta.

Studio 17:00–18:00

Matthijs goes INDIE

Matthijs Holter

Come hear the one of the most interesting modern indie roleplaying designer's thoughts on roleplaying, games, stories and everything you have or he has ever dreamed of. What makes Norwegian special? What is the Scandinavian roleplaying scene, if there is one? How does it reflect to the indie games in whole?

Opus 3 17:00–18:00

Naruto.fi miitti

-

Ei ohjelmakuvausta.

Sunnuntain ohjelma

Pieni Sali 10:00–12:00

Cosplay-deitti

-

Tule Katsomaan, kuinka yksinäiset sydämet löytävät toisensa. Rakkaus ei tunne rajoja (edes kuoleman, iän tai lajin), kun kyseessä ovat animehahmot. Cosplay-deitti on Napakymppi-tyylinen seuranhakuohjelma. Seuranhakijalla on kolme ehdokasvaihtoehtoa, joille hän esittää joukon erilaisia kysymyksiä. Seuranhakija valitsee saatujen vastausten perusteella kolmesta ehdokkaasta mieluisimman. Seuranhakija ja ehdokkaat on erotettu toisistaan sermillä niin, ettei kumpikaan osapuoli näe toisiaan. Näin ulkonäkö ei vaikuta valintaan. Ohjelmaan osallistuvat lähinnä vain cosplayaajat.

Sonaatti 2 10:00–12:00

Anime roolipeleissä, roolipelit animessa – revisited with monsters

Janne Kemppi

Animen ja roolipelien suhde on usein jäänyt puolitiehen. Tässä vinkkejä miten animesta saa vaikutteita hyvään roolipelikampanjaan. Mukana kuvitteellisia hirviöitä.

Studio 10:00–11:00

Jokacossaajan peruukkiluento

Taika Suomela ja Inka Häkälä

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää peruukeista. Luennolla käydään läpi peruukin muokkausta aivan peruukin leikkaamisesta aina painovoimaa uhmaavien piikkien ja antennien sekä muiden kampausten tekoon. Sivuamme paneelissa myös peruukin värjäämistä ja suoristamista. Keskustelemme muokkaamisen lisäksi myös perusasioista kuten peruukkien ostamisesta ja niiden päivittäisestä säilyttämisestä ja kunnossapidosta.

Sopraano 10:00–11:00

Zombien evoluutio populaarikulttuurissa

Minna Hiltula

Kaikki tuntevat zombien – vai tuntevatko? Syövätkö zombit oikeasti aivoja vai peräti koko ihmisen? Onko zombi kuollut, puolikuollut, epäkuollut, aivokuollut, vai ei mitään ylläolevista? Mistä zombit tulivat, missä ne ovat olleet, ja mihin ne saattavat "olla menossa"? Tämä luento antaa pintapuolisen vilkaisun aiheeseen.

Rondo 10:00–18:00

Magic the Gathering-turnaus ja Vampire: The Eternal Struggle-turnaus

-

Magic: The Gathering Legacy -turnaus: Legacy-formaatin pakanrakennusohjeet löytyvät osoitteesta http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=judge/resources/sfrlegacy . Ota mukaan pakka ja pakkalista. Turnaus on DCI-sanktioitu, sisäänpääsy sisältyy Traconin sisäänpääsymaksuun ja palkintoina on Rise of the Eldrazi -boostereita.

Kuten eilienkin pelataan Vampire: the Eternal Struggle -korttipeliä, mutta tänään vuorossa 'Sect War' draft-turnaus. Säännöt selitetään paikan päällä, 20 euron osallistumismaksulla saa tarvittavat kortit. Aikaisempi pelikokemus suotavaa, mutta aloittelijat ovat tervetulleita! 2 x 2-tunnin alkuerää + finaali.

Aaria 10:00–17:00

Animekaraoke

-

Tule laulamaan karaokea yksin tai kaverien kanssa! Tarjolla paljon animesta ja muualta tuttuja kappaleita, lista löytyy osoitteesta http://2010.tracon.fi/ohjelma/karaoke.

Talvipuutarha 10:00–18:00

Warhammer 40 000 -turnaus

Black Silver ry

Warhammer 40 000 on synkkään lähitulevaisuuteen, neljännennelle vuosikymmentuhannelle sijoittuva scifi-miniatyyripeli. Nyt on Kadonneiden sotureiden päivä. Sen kunniaksi Black Silver ry tarjoaa ennen näkemättömän kiihkeää taistelua upeissa kulisseissa, joissa pääosaa näyttelevät ennakkoon ilmoittautuneet pelaajat upeine armeijoineen. Peleissä käytetään Games Workshopin loisteliasta Battle Missions -kirjaa luomaan ennalta arvaamattomia skenaarioita. Pelaame 3 kierrosta molempina päivinä. Voit ilmoittautua mukaan joko toiselle tai molemmille päiville. Viikonlopun aikana voittajille tarjolla yhteensä yli 200 € arvoiset palkinnot. Osallistuminen maksaa 10 €/päivä tai 15 €/viikonloppu. Paikkoja on rajoitetusti ja vain nopeimmat ehtivät mukaan.

Mukaan voit ilmoittautua puhelimitse numerosta 041 777 5166, sähköpostitse osoitteeseen risto piste salonen ät gcblacksilver piste net tai www.sotavasara.net-foorumin kautta. Foorumilta saat myös mukavasti lisätietoa turnauksesta. See you in the Grim Dark Future!

Opus 3 10:00–17:00

Miitit / Roolipelit

-

Ei ohjelmakuvausta.

Opus 4 10:00–17:00

Arkkikivi ja Ironspine

-

Arkkikiven ja Ironspinen demopisteet, poikkea tutustumaan. Ironspine esittää: Lyhyitä seikkailuja Heimot-tieteisroolipelin sekä E.N.O.C.-kauhutoimintaroolipelin maailmoissa 2-4 hengelle (kesto n. 60-90 min). Tervetulleita ovat niin kokeneet konkarit kuin ensikertalaisetkin. Pelit pyritään aloittamaan tasatunnein. Kysy lisää paikanpäältä!

Fuuga 10:00–17:00

Tanssi- ja rytmipelipiste

Suomen Tanssipelaajat ry

Tule kokeilemaan rytmitajuasi 2. kerrokseen. Haasta kaverisi tanssipelissä tai kokeile muita rytmipelejä. Tanssipelipisteenä toimii In The Groove PC. Rytmipeleinä löydät monelle vähän uudemmat tuttavuudet: Beatmania IIDX, Pop'n Music ja Taiko no Tatsujin.

Sonaatti 1 10:00–18:00

Warmachines / Hordes -turnaus, Suomen Lautapeliseuran lautapelipiste, Games Workshop esittely

-

Tänä vuonna Traconin teemana ovat hirviöt, joten Privateer Pressin Iron Kingdoms -maailman höyrykäyttöiset sekä myös lihaa ja verta olevat hirviöt sopivat siis tapahtumaan mukaan täydellisesti. Traconin Warmachines/Hordes-turnaukseen ovat tervetulleita kaikki, joilla on armeija vähintään toiseen peleistä. Käytössä on 50 pisteen listat (2x) sekä Privateer Pressin Steamroller-säännöstö. Lisätietoa ja ilmottautumisohjeet Sotavasara-foorumilta.

Paikalla Suomen Lautapeliseuran puolesta pelikirjasto, mistä pelejä voi lainata paikalla pelattavaksi, tarjolla myös sääntöjen selitystä.

Tutustu Games Workshopin miniatyyripeleihin ja miniatyyriharrastukseen yleensä! Esittelyssä Warhammer 40 000 & Warhammer Fantasy Battle.

Studio 11:00–12:00

Fantasiaa, kauhua – ja pelejä

Frans Mäyrä

Mielikuvituksen käyttö on tärkeää niin fantastisen tunnusmerkkejä, mediasta riippumatta. Miten fantasian ja esimerkiksi kauhuelementtien asema muuttuu kun siirrytään pelikokemuksen puolelle? Onko pelissä vaivattomampaa heittäytyä mieltä kiehtovan outouden ja omakohtaisesti koetun tunnelman pariin, vai muuttuuko pelissä kaikkein ihmeellisinkin ilmiö älylliseksi haasteeksi tai pelimerkiksi hirviöjahdin näyttämöllä? Panelistit esittävät erilaisia näkökulmia fantasian, kauhun ja pelien suhteeseen. Panelisteina Jaakko Koivula, Nestori Lehtonen, Mixu Lauronen, Markku Soikkeli ja Jukka Särkijärvi.

Sopraano 11:00–13:00

Animeharrastuksen lieveilmiöt

Juho "Syoran" Tuominen

Tiedätkö mitä ovat visual novelit? Entä miten ne eroavat light noveleista? Tiedätkö mitä ovat comiket, garage kitit tai vocaloid? Animeharrastuksen lieveilmiöt -luento opastaa uusia ja miksi ei vanhempiakin harrastajia erilaisten animen ympärillä pyörivien termien ja ilmiöiden maailmaan vahvan audiovisuaalisella otteella.

Opus 2 11:00–12:00

Hartsilapset.fi miitti

-

Ei ohjelmakuvausta.

Soolo 11:00–12:00

James Raggi: Questions & Answers

-

Ei ohjelmakuvausta.

Pieni Sali 12:00–13:00

GoH Speech: Matthijs Holter

Matthijs Holter

One of the biggest names in Norwegian roleplaying culture, author of the overflowingly productive blog Nørwegian Style, co-designer of the new indie roleplaying game 'Love in the time of Seið'. Who is he really and where does he get all his brilliant ideas? Come hear our Guest of Honour Matthijs Holter explain it all!

Sonaatti 2 12:00–13:00

Pelihyllyn kullanarvoiset kummajaiset

Ilkka "Kyanor" Niemi

Kyllästyttääkö perinteinen miekka ja magia? Kuuluuko avaruusoopperassa särösointuja? Ovatko etsiväsi vihjeettömiä? Tule kuulemaan vaihtoehtoisten pelien ilosanomaa. Esitelmässä käydään läpi erinäisiä roolipeliaarteita, jotka sisältävät uusia tapoja ajatella asioita ja mielenkiintoisia sääntöjä.

Studio 12:00–13:00

Suurin pätijä -tietovisa

Mikko "Lmmz" Lammi

Suurin pätijä -tietovisailussa kilpailijat koettavat päteä tiedoillaan, taidoillaan tai tuurillaan. 2-3 hengen joukkueille esitetään anime- ja manga-aiheisia kiperiä kysymyksiä audiovisuaalisen materiaalin saattelemana ja joukkueiden tehtävänä on luonnollisesti hakata toiset kilpailijat. Tässä kisassa hyvä improaminen ja nokkeluus voi pelastaa silloinkin, kun oikea vastaus on hämärän peitossa. Yleisöllä on myös mahdollisuus vaikuttaa kisan kulkuun. Joukkueiden ilmoittautumiset infossa ennen kisan alkua.

Opus 2 12:00–13:00

My AnimeList.net Finland Club miitti

-

Ei ohjelmakuvausta.

Pieni Sali 13:00–14:00

CANDY*LOVE

CANDY*LOVE

Onko tää oikeasti se kuvaus? Sano se ja kirjota se tähän!

Sonaatti 2 13:00–15:00

95/05: Tyranniliskohyökkäys!!

Jussi Nikander ja Janne Kemppi

Dynaaminen duo Kemppi & Nikander palaa jäälleen ruotimaan mangamaailman pahnanpohjimmaisia. Tällä kertaa tyrannilisko hyökkää Tokioon, krokotiilejä ulkoilutetaan talutushihnassa, ja hiiri hoitaa koulun lasarettia.

Studio 13:00–14:00

White Wolf's infuence on EVE Online

Oscar Garza

Come see testimonials by CCP and White Wolf employees regarding the influence of White Wolf on EVE Online and CCP as a whole. Oscar Garza will then take questions based on that video presentation.

Sopraano 13:00–14:00

FanFICtion, Tarinoita Rajan Takaa

Mikko "Mansi" Lintula

Kevytmielinen ja humoristinen kurkkaus fanfictionin ihmeelliseen maailmaan. Tässä keskustelussa yleisökin pääsee mukaan omalla pienellä tavallaan vaikuttamaan lopputulokseen. Paneeli on kaikkea muuta kuin jäykkää asiatekstiä, katselemme tarinoita tavallisten ihmisten silmin ja siitä syntyy lopullinen ajatus fanitarinoiden ihmeellisestä maailmasta, niin internetissä kuin paperille kirjoitettuna. Tervetuloa mukaan hauskaan paneeliin Rajan Takaa! Osallistujina mm. Otto Sinisalo ja Iris Rönkkö! Vetäjänä: Mikko Lintula

Opus 1 13:00–17:00

Conpeli: Love in the time of Seið

Matthijs Holter

The product of two great indie designer minds, Love in the Time of Seið is a game of a Norse-themed fantasy kingdom on the brink of ruin. Join in for a game lead by one of the creators of the game and take part in the struggle for power and love, but be wary of the price one has to pay in such a contest, fate may have entirely other plans in store for you.

Basso 13:00–14:00

Kuinka piratismi tappoi roolipelit

Piraattipuolue

Tietokonepelejä kopioidaan, musiikkia kopioidaan, kirjojakin kopioidaan - ja kulttuuriteollisuus kiemurtelee kuolintoreissaan. Mutta mitä tapahtuu roolipeleille? Indie-roolipelien tekijät ovat edelläkävijöitä ennakkoluulottoman ja nykyaikaisen markkinoinnin saralla. Miten he sen tekevät ja voisiko siitä oppia jotain?

Iso Sali 14:00–16:00

Cosplay-ryhmäkilpailu

Cosplay Finland Tour

Cosplayn ryhmäkilpailussa kilpaillaan pukujen lisäksi yhteishengen ja esiintymisen sarjalla. Ryhmät esittävät monenlaisia esityksiä taustamusiikin voimin. Tuomaristo palkitsee kolme parasta ryhmää päättäjäisissä myöhemmin samana päivänä.

Pieni Sali 14:00–16:00

Moe Melodies – Animemusiikkiluento vol. 2

Katri Antikainen

Animen musiikillisten elementtien luento kohdistuu tällä kertaa yleisluontoisen lätinän sijaan säveltäjiin ja esittäjiin. Kuka on Hayao Miyazakin hovisäveltäjä ja kuka Yoko Kannon luottolaulaja?

Studio 14:00–15:00

EVE Online -politiikka

Atte Salmi

Tutustutaan suomalaisen Corporation-johtajan ja roolipelaajan johdolla EVE Online -pelin maailmaan ja sen pelaajien väliseen politiikkaan. Pohditaan myös hieman suomalaisten asemaa EVE Onlinen maailmassa sekä muuten koko pelin valtavien vaikutusmahdollisuuksien seurauksia.

Sopraano 14:00–15:00

The Old School Renaissance

James Raggi

The games from the 70s and 80s are back with a whole new generation of games, gamers, and publishers spreading the old ways. But is this just stagnation and a refusal to move forward? Is it mere nostalgia for a mythical golden age of role-playing? Or is it something more? A gamer who started in the crazy 80s and today publishes Old School material discusses the emerging OSR scene.

Sonaatti 2 15:00–17:00

GROAAAA! – eli: hirviöt roolipeleissä: mitä, kuinka ja miksi?

Jaakko Koivula

Katsaus hirvöihin, niiden suunnitteluun ja niiden pelaamiseen pöytä- ja liveroolipeleissä. Hirviöyden ydintä etsitään esimerkkien, tarinoiden ja keskustelun kautta. Mukana ripaus filosofiaa, hiukan huumoria ja julmetusti saatanan vihaisia monstereita.

Studio 15:00–17:00

Yakuza

Janne Kemppi

Oikeaa tietoa miten Japanin alamaailma on syntynyt, muuttunut aikojen saatossa ja miten se nykyään toimii. Tutustu nykyajan hirviöihin.

Sopraano 15:00–17:00

APUA, larppaan Narutoa! Animesta ja larppaamisesta

Paula "Shantar" Gómez Gómez ja Iris Kärkkäinen

Larppaaminen on perinteisesti ollut fantasia- ja scifi-aktiivien harrastus. Viime vuosina Suomessa on kuitenkin pidetty myös animeaiheisia larppeja. Mitä larppaaminen on? Ja miten animelarpit eroavat tavallisista larpeista? Paula Gómez Gómez ja Iris Kärkkäinen puhuvat järjestämistään larpeista ja siitä, miten animeaiheisuus on niissä näkynyt, mitä haasteita ja toisaalta positiivisia yllätyksiä se on tuonut mukanaan.

Pieni Sali 16:00–17:00

Viisi valhetta mangasta – reloaded

Otto Sinisalo

Vuonna 2007 Otto Sinisalo yritti tiivistää mangaan liittyviä virhekäsityksiä ja ennakkoluuloja sekä ennustaa mangaharrastamisen tulevaisuutta Suomessa. Vuonna 2010 on aika palata uudelleen aiheen pariin. 50 minuuttia propagandaa, kulttuuripoliittista agitaatiota ja valehtelua.

Iso Sali 17:00–18:00

Päättäjäiset

Conitea

Kaiken loputtua jää jäljelle vain muistot, mutta ennen sitä on juhlavat päättäjäiset ja palkintojen jako. Tule seuraamaan!