Roolipeliguruja Traconin kunniavieraina

Viides Tracon avaa tapahtuman kunniavierasperinteen. Ensimmäistä kertaa Traconin kunniavieraiksi saapuvat kaksi roolipelialan uranuurtajaa: amerikkalainen Oscar Garza sekä norjalainen Matthijs Holter.

Atlantalainen Oscar Garza on varmasti tuttu nimi kaikille kovan linjan Vampire: the Eternal Struggle (VTES) ja EVE Online -faneille. Hän aloitti Vampire-turnauksien järjestämisen jo lukioikäisenä. Valmistuttuaan yliopistosta hän pääsi White Wolf -kustantamolle työskentelemään Vampiren parissa päätoimisesti. Vuonna 2006 CCP Games osti White Wolfin ja Oscarista tehtiin markkinointijohtaja sen tuotteille, pääasiassa Eve Onlinelle.

Oscar ei ole jättänyt toimiaan Vampiren parissa. Hän on organisoinut pelin harrastajien toimintaa viimeiset viisi vuotta tehden järjestelyjä myös Suomen turnauksissa. Mittavan uran tehnyt roolipelikonkari on myös osallistunut VTES:n, Racer Knights of Falconuksen ja Promethean: The Createdin kehitykseen.

Esitelmässään “White Wolf’s influence on EVE Online” Oscar  Garza raottaa verhoa Even kehityksestä ja esittelee White Wolfin vaikutusta CCP Gamesiin. Oscar nähdään myös VTES-turnauksen avaus- ja  palkintojenjakoseremonioissa.

Matthijs Holter on norjalainen pelisuunnittelija, kirjoittaja ja larp-aktiivi. Holter on pitkään ollut hyvin aktiivinen Norjan roolipeliyhteisöissä, toimittaen myös fanilehtiä. Hän on ollut mukana perustamassa useita projekteja ja yhteisöjä – tunnetuimpana norjalainen pelintekijäliitto Spillskaperlaget – sekä tullut palkituksi työstään nuorena taiteilijana.

Matthijs on ollut erittäin tuottelias ja joitain hänen pelejään on käännetty myös muille kielille. Hänen tunnetuimpana pidetty yksittäinen roolipelihankkeensa Draug on ensimmäinen Norjan historiaan ja mytologiaan perustuva peli.

Matthijs Holter esittelee indie-roolipelien maailmaa ohjelmassa “Matthijs goes indie.” Hän osallistuu Ilkka Niemen johtamaan paneeliin The Everyday of an RPG Designer yhdessä Eero Tuovisen, Miska Fredmanin ja Ville “Burger” Vuorelan kanssa. Matthijsin ääntä kuullaan myös Franz Mäyrän kauhuun ja peleihin keskittyvässä paneelissa.

Kunniavieraiden muusta ohjelmasta kerrotaan lisää tapahtuman lähestyessä. Järjestäjille on suuri ilo tarjota Oscarin ja Matthijksen kaltaiset kunniavieraat kävijöille.

Yksi kommentti

Jätä kommentti