Matthijs Holter

Matthijs HolterMatthijs Holter on norjalainen pelintekijä ja kirjoittaja. Hän on ollut erittäin aktiivinen Norjan roolipeliyhteisöissä, perustanut useita projekteja sekä toimittanut fanilehtiä, kuten Imagonemia ja Replicantia. Draug on hänen tunnetuimpana pidetty roolipelihankkeensa, joka on ensimmäinen norjalaiseen mytologiaan perustuva peli.

Vuonna 2004 perustettiin norjalainen pelintekijäliitto Spillskaperlaget Matthijsin aloitteesta. Hän oli järjestön johtaja kolme vuotta. Vuonna 2006 Norjan valtio myönsi Matthijsille nuoren taiteilijan stipendin hänen työstään We All Had Names -projektissa.

Matthijsista tuli ensimmäinen norjalainen ammatillinen roolipelintekijä hänen osallistuttuaan pedagogisen Lærelyst-pelihankkeen kehittämiseen aPlay Motivationin leivissä. Matthijs on perustanut Nørwegian style -blogin, jossa norjalaisia roolipelejä käsitellään englanniksi. Blogista syntyneeseen peliantologiaan kuuluva Itran kaupunki julkaistiin Suomessa viime vuonna.

Matthijsin julkaisut eivät rajoitu vain pöytäroolipeleihin, vaan hän on ollut aktiivisesti mukana myös larppausskenessä.