Cosplay

Huom! Tällä sivulla tiedotetaan cosplay-kilpailuihin liittyvistä asioista, jotka saattavat muuttua tai tarkentua tapahtuman lähestyessä. Pidätämme oikeudet muutoksiin ja kehotamme kilpailuihin osallistuvia seuraamaan sekä tätä sivua sekä sääntösivua säännöllisesti. Kilpailujen ilmoittautuminen on sulkeutunut 10.6.

Kilpailu

Tracon V jatkaa edeltäjiensä malliin cosplay-kilpailujen järjestämistä, joidenka luonteeseen kuuluu hieman eriävä rakenne. Tämän vuoden kilpailu on kolmijakoinen ja koostuu seuraavista osista.

  1. Pukukilpailussa on tarjolla sekä show-sarja aloittelijoille että kilpailuhenkinen pro-sarja. Pukukilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon ja kiintiö täytetään ilmoittautumisjärjestyksen perusteella.
  2. Nettipukukilpailuun kutsutaan tapahtuma-alueella liikkuvien “cosplay-agenttien” löytämiä näyttävästi pukeutuneita osallistujia. Kilpailussa ei ole ennakkoilmoittautumista, erillisiä sarjoja eikä kategorioita. Äänestäminen nettipukukilpailussa tapahtuu conin jälkeen valokuvien perusteella ja äänestää voi kuka tahansa.
  3. Ryhmäkilpailuun osallistutaan ennakkoilmoittautumisen perusteella 2-15 hengen ryhmissä. Ryhmäkilpailussa saa käyttää taustamusiikkia tai -nauhoitetta ja ryhmän esitys saa kestää enintään neljä minuuttia.

Kaikkia kilpailuja koskee yksi sääntö: Kilpailuun ei voi osallistua puvulla tai esityksellä, joka on aiemmin sijoittunut palkintosijoille tai saanut kunniamainintoja jossain suomalaisessa harrastustapahtumassa. Tämä koskee myös niitä, jotka pukeutuvat toisen kilpailijan tekemään pukuun, jolla on aiemmin saavutettu kilpailumenestystä. Ryhmäkilpailussa tämä tarkoittaa sitä, että aikaisemmassa tapahtumassa voittaneella koreografialla ja identtisellä pukukokonaisuudella ei saa osallistua.

Edut kilpailijoille

Cosplay-kilpailun osallistujat saavat Traconin puolesta ilmaisen päivärannekkeen, jonka voi tapahtumapaikalla päivittää viikonloppurannekkeeksi viiden euron (5 €) korvausta vastaan. Ennakkoon viikonloppurannekkeensa lippukaupasta tilanneet kilpailijat saavat tapahtumassa viiden euron (5 €) hyvityksen.

Cosplay-kilpailijat pääsevät sisään Sorsapuistosalin sisäänkäynnistä, joka sijaitsee Tampere-talon vasemmalla reunalla eli Sorsapuiston puoleisella seinustalla. Sisäänkäynnille on opasteet. Ilmoita ovella nimesi sekä mihin kilpailusarjaan olet osallistumassa. Hoida samalla tiskillä tarvittaessa rannekkeesi päivitys tai hyvitys.

Palkinnot

Cosplay-kisan osanottajille on luvassa mainioita palkintoja. Pukukisan pro-sarjan kolme parasta saavat komeat pokaalit. Sarjassa ei myönnetä muita palkintoja tai kunniamainintoja. Jokainen show-sarjalainen saa mukaansa pienen yllätyksen. Lisäksi kaikki kilpailijat saavat kunniakirjan. Palkinto-asioita päivitetään tälle sivulle tapahtuman lähestyessä.

Säännöt ja ilmoittautuminen

Cosplay Finland Tourin sivuilta löydät kilpailujen säännöt. Ilmoittautuminen on jo päättynyt.

Yhteydenotot

Kisoihin liittyviä kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen:

cosplay10 ät tracon piste fi