Yleistä

Tracon on kesällä viidettä kertaa järjestettävä tamperelainen roolipeli- ja animetapahtuma.

Tracon kerää kerran vuodessa yhteen tuhansittain roolipeli- ja animeharrastajia. Yleisölle tarjotaan monipuolista viihdettä, kuten esitelmiä, työpajoja, kilpailuja, paneelikeskusteluja, tanssiesityksiä, pelejä ja miittejä. Lisäksi lauantaina kävijöille on luvassa iltaohjelmaa, niin nuorisolle kuin varttuneemmillekin.

Myyntipöydät valtaavat yhden salin, minkä lisäksi tapahtumassa voi tutustua moniin kiinnostaviin yhdistyksiin. Taiteilijat asettavat töitään tarjolle Taidekujalla.

Tapahtuma on ikärajaton. Joissain yksittäisissä ohjelmanumeroissa voi olla ikärajoitteita, joista ilmoitetaan ohjelmakartassa. Osallistujien ikäjakauma on aikaisempina vuosina ollut laaja, pääosan kävijöistä ollessa 10-25 -vuotiaita.

Aika

Lauantai 3.7.2010 ja sunnuntai 4.7.2010. Tapahtuma on auki molempina päivinä klo 10-18.

Pääsymaksu

Tapahtuma on pääsymaksullinen. Rannekkeita myydään tapahtuman sisäänkäynneillä. Ennakkolipunmyynti päättyi 14.6.2010.

Ranneke on pääsylippu tapahtumaan. Se laitetaan ranteeseen tapahtumaan saavuttaessa tarpeeksi tiukalle, ettei se luiskahda itsestään pois. Ranteessa oleva ranneke kertoo järjestyksenvalvojille, että kävijällä on oikeus olla tapahtuma-alueella.

Rannekkeet on tehty kertakäyttöisiksi, jotta voimme varmistaa kävijän olevan maksava asiakas. Näin ollen rannekkeen poistaminen esimerkiksi valokuvan ottamista varten ei ole mahdollista, koska sitä ei voi laittaa takaisin.

Postissa rikki menneitä ennakkorannekkeita vaihdetaan uusiin Tampere-talon Sorsapuistosalin puoleisella ovella tapahtumapäivinä vanhaa ranneketta vastaan. Pyydämme pitämään huolen rannekkeen kunnosta myös tapahtuman aikana.

Lipuista lisätietoa liput-sivulla.

Paikka

Tapahtumapaikka on Tampere-talo, joka sijaitsee Tampereen keskustassa lyhyen matkan päässä rautatieasemasta. Se on Pohjoismaiden kookkain kongressi- ja konserttikeskus, jonka suurimpaan saliin mahtuu lähes 1800 ihmistä. Lisätietoa tiloista on Tampere-talon sivuilla. Tapahtumapaikan välittömässä läheisyydessä on viihtyisä Sorsapuisto, jonka yli neljän hehtaarin viheralueilla voi viettää aikaa ystävien seurassa.

Karttoja Tampere-talon sijainnista:

Google Maps -karttaEniron kartta

Majoitus

Traconin yhteydessä järjestetään lattiamajoitusta. Näitä majoituspaikkoja myydään ainoastaan ennakkolipunmyynnin yhteydessä. Tampereella on myös runsaasti hotelleja, joista saa lisätietoa esimerkiksi Tampereen huvioppaasta. Yöpymispaikka kannattaa varata ajoissa.

Pysäköinti

Läheistöllä sijaitsevissa P-Tullintorissa ja P-Tullissa on vapaita maksullisia parkkipaikkoja.
Tampere-talon piha-alueen pysäköintialue on tarkoitettu ainoastaan henkilökunnalle ja järjestäjille.

Raha

Suurin osa myyntipöytien rahaliikenteestä toimii käteisellä. Alueen ravintolat hyväksyvät maksuvälineeksi kortin, mutta varsinkin Visa Electron-tiedustelut voivat ruuhkautua päivän mittaan. Suosittelemme kävijöitä varaamaan mukaan tarvitsevansa määrän käteistä rahaa. Lähimmät Otto-automaatit löytyvät kauppakeskus Tullintorista.

Ruokailu

Tapahtumapaikan sijaitessa kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä on siitä lyhyt kävelymatka useisiin ruokapaikkoihin. Esimerkiksi kauppakeskus Tullintorilla on useita ravintoloita sekä K-ruokakauppa.

Vaatesäilytys ja pukuhuoneet

Traconissa on vaatesäilytystä varten narikka. Erikseen on myös asenarikka, johon viedään kaikki suurimmat ja hankalimmat asurekvisiitat. Pukuhuoneista ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

Järjestyssäännöt

Tapahtumapaikalla noudetataan Suomen lakeja. Tuli- ja teräaseiden sekä asejäljitelmien tuonti tapahtumaan on kielletty. Puvuissa ei saa olla teräviä osia, jotka voivat aiheuttaa vaaratilanteita. Päihteiden käyttö on kielletty. Kaupallinen toiminta on kielletty ilman ennakkolupaa. Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa sääntöjä rikkova paikalta.

Valokuvaus

CFT:n kuvauspalvelu toimii Traconissa Sorsapuisto-salin nurkassa. Maksuttomassa kuvauspalvelussa voi käydä kuvauttamassa itsensä yksin tai vaikka koko kaveriporukan voimin. Studiossa otetut kuvat saa tapahtuman jälkeen Anikin kuva-arkistosta. Itsestään otettuja kuvia voi käyttää vapaasti epäkaupallisiin tarkoituksiin, kuten kotisivut, IRC-Galleria yms.

Kuvauspalvelussa kuvataan myös cosplay-kisan osanottajia. Kisaajien tulee ilmoittaa kuvauspalvelussa olevansa kilpailijoita, jolloin tiedot tarkistetaan.

Kuvauspalvelun aukioloajat ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

Tapahtumassa valokuvaaminen on sallittua tietyin rajoituksin, jotka julkaistaan tällä sivulla lähiaikoina.

Menneitä tapahtumia:

Tracon (2005)
Tracon II (2006)
Tracon III (2008)
Tracon IV (2009)