Järjestyssäännöt

Yleistä

Kaikkien turvallisuuden ja viihtyvyyden takaamiseksi Traconissa noudatetaan Suomen lakia ja näitä järjestyssääntöjä. Ilmoita kaikista tapaturmista, onnettomuuksista, järjestyshäiriöistä ja muista ongelmista välittömästi järjestyksenvalvojille tai muille tapahtumanjärjestäjille.
Järjestyksenvalvojien, tapahtumanjärjestäjien, Tampere-talon henkilökunnan sekä viranomaisten antamia ohjeita on toteltava kaikissa tilanteissa. Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa häiritsevästi käyttäytyvä tai muuten yhteistyöhaluton kävijä tapahtumasta.

Kulkuväylistä

Tapahtumapaikan kulkuväylillä liikkuu paljon ihmisiä. Kulkuväyliä ei saa tukkia esimerkiksi keskellä käytävää seisoskelemalla tai portaissa istumalla.

Tilanahtaudesta johtuen käytäväalueilla valokuvaaminen on sallittua ainoastaan sorsapuistosalin etuosassa ja toisen kerroksen aulassa. Valokuvauskielto ei luonnollisestikaan koske tapahtuman virallisia valokuvaajia, jotka tunnistaa kaulassa roikkuvasta työvoimamerkistä. Hekin pyrkivät toiminnassaan ottamaan huomioon liikenteen sujuvuuden.

Propit ja asereplikat

Tilan ahtaudesta johtuen pyydämme kaikkia isojen proppien ja esineiden kanssa liikkuvia olemaan erityisen varovaisia.

Tracon rinnastetaan naamiaistapahtumaan. Asuihin kuuluvat asejäljennösten kantaminen on sallittua, kunhan ne pysyvät huotrissaa, koteloissaan ja kantovälineissään ja ovat siten kiinnitetty, että kukaan ulkopuolinen ei sitä pysty pois ottamaan.

Oikeiden aseitten ja muitten vaarallisten esineitten tuominen tapahtumaan on kielletty. Järjestyksenvalvojilla ja henkilökunnalla on viimeinen sana siitä, mikä luokitellaan vaaralliseksi esineeksi.

Sellaisissa yleisölle avoimissa ohjelmanumeroissa, missä aseilla taistellaan kontaktia ottaen, sallittuja ovat ainoastaan niinkutsutut pehmoaseet eli latex-aseet ja bofferit. Muistattehan myös turvallisuuden ja varovaisuuden esitysten aikana. Propeilla ja aseilla varomaton huitominen aiheuttaa helposti vahinkoja ja vakaviakin vammoja.

Alkoholi ja muut päihdyttävät aineet

Alkoholin sekä muiden päihdyttävien aineiden hallussapitäminen ja nauttiminen tapahtuma-alueella sekä sen välittömässä läheisyydessä on kiellettyä. Järjestyksenvalvojat takavarikoivat tavattaessa päihteet kävijältä sekä tarvittaessa poistavat häiriötä aiheuttavan kävijän tapahtumasta.

Täysi-ikäisten con-vieraiden käytettävissä on Tampere-talossa Kahvila Soolo, jolla on anniskeluoikeudet.

Muut kielletyt esineet ja aineet

Kävijät eivät saa käyttää potkulautoja, polkupyöriä, rullaluistimia, rullalautoja, hyppykeppejä tai muita vastaavia urheiluvälineitä tapahtumapaikan sisätiloissa.

Tapahtumanjärjestäjien radioliikenteen häirintä radiopuhelimella tai vastaavalla laitteella on ehdottomasti kiellettyä. Megafonin, paineilmatorven, vuvuzelan tai muun erityisen kovaäänisen laitteen käyttö tapahtumassa on myös kävijöiltä kiellettyä.

Räjähteiden, mukaanlukien mm. ilotulitteiden ja savuheitteiden, syövyttävien aineiden sekä muiden vaarallisten aineiden tuominen tapahtumaan on ehdottomasti kielletty. Niinikään kiellettyä on avotulen teko tai käsittely tapahtumapaikalla sekä sen välittömässä läheisyydessä.

Tupakointi

Missään tapahtumapaikan sisätiloissa ei saa tupakoida. Myöskään tapahtumapaikan sisäänkäyntien välittömässä läheisyydessä sekä muissa tupakointikieltokilvin merkityissä paikoissa tapahtumapaikan ulkopuolella ei saa tupakoida. Tupakointi tapahtuu tupakkapaikoilla riittävän kaukana sisäänkäynneistä, ja tupakantumpit laitetaan tupakkapaikoilla oleviin tuhkakuppeihin.

Tapahtumapaikasta

Tapahtumapaikan roskaaminen, sotkeminen tai rikkominen on ehdottomasti kiellettyä. Yleisöltä suljetuille alueille tunkeutuminen on kiellettyä. Myöskään peitettyihin laitteisiin tai kalusteisiin ei saa kajota eikä esteeksi asetettuja kalusteita siirtää.

Tampere-talon seinille, tai lattiaan ei saa kiinnittää yhtään mitään. Info neuvoo mahdollisten ilmoitusten tai mainosten sijoittamisessa. Myöskään kaiteilla ei ehdottomasti saa kiipeillä. Alueet, jotka on suljettu yleisöltä on todella suljettu yleisöltä eikä niihin saa mennä. Tampere-talon saleissa ei saa syödä eikä juoda.

Vaikka Sorsapuisto ei kuulukaan viralliseen con-alueeseen, on siellä oleskelu luonnollisesti sallittua ja siellä on paljon tilaa poseerata valokuvia varten. Ottakaa kuitenkin huomioon myös puiston muut käyttäjät ja muistakaa kerätä sieltäkin mahdolliset roskat mennessänne. Roskattu puisto ei ole kaunis.

Lopuksi

Näiden järjestyssääntöjen tarkoituksena ei ole estää tai hillitä hauskanpitoa tapahtumassa. Järjestyssääntöjen tarkoituksena ei kuitenkaan ole myöskään luetteloida kaikkia kiellettyjä asioita. Järjenkäyttö on kävijöillemme sallittua, mutta niin myös järjestyksenvalvojillemme. Järjestyksenvalvojalla on aina viimeinen sana siinä, mitä tapahtumassa saa ja ei saa tehdä.

Ota conin muut kävijät huomioon. Kohtele heitä huomaavaisesti ja ystävällisesti äläkä millään tavoin pyri sanoilla tai teoilla pahoittamaan toisen mieltä. Älä ole se nilkki, joka pilaa toisen conin.