Sneakpeek #5

Tällä kertaa Traconin ohjelmakatsauksessa on esitteillä valheita, liskoja sekä elävien kuolleiden biopsykologiaa.

Katuojan lukijoille tuttu Otto Sinisalo tiivistää mangaan liittyviä virhekäsityksiä ja ennakkoluuloja luennossaan “Viisi valhetta mangasta Reloaded”. Hän myös ennustaa mangaharrastamisen tulevaisuutta Suomessa. Vuonna 2007 ensimmäisen kerran pidetty ohjelmanumero sisältää 50 minuuttia propagandaa, kulttuuripoliittista agitaatiota ja valehtelua.

Japanilaisen sarjakuvan hölmöyksiä esittellään luennossa “95/05: Tyranniliskohyökkäys!!”. Janne Kempin ja Jussi Nikanderin dynaaminen duo johdattaa meitä huonon mangan pariin ja nauraa sen älyttömälle sisällölle yhdessä yleisön kanssa. Tyrannilisko hyökkää Tokioon, krokotiilejä ulkoilutetaan talutushihnassa, ja hiiri hoitaa koulun lasarettia.

Roolipelin nälkäisille on luvassa Minna Hiltulan “Zombien evoluutio populaarikulttuurissa”. Kaikkien tuntema zombie tutkitaan nyt lähes läpikotaisin. Syövätkö zombit oikeasti aivoja vai peräti koko ihmisen? Onko zombi kuollut, puolikuollut, epäkuollut, aivokuollut, vai ei mitään näistä? Mistä zombit tulivat, missä ne ovat olleet, ja mihin ne saattavat olla menossa?

Jospa annetaan näiden hautua ja palataan ohjelmavilautuksiin ensi viikolla.

Jätä kommentti