Le programme, s’il vous plaît!

Tracon lähestyy vääjäämättä ja on korkea aika julkistaa ohjelmakartta. Tänä vuonna pyrimme erityisesti tarjoamaan kiinnostavaa puheohjelmaa, muita tärkeitä ohjelmia toki unohtamatta. Laatuun on panostettu runsaasti, mitä myös uudet tilamme Tampere-talossa hehkuvat.

Syksyllä 2009 ohjelmatiimimme alkoi hahmotella ohjelman linjauksia. Piirtelin silloin piirakan, jossa oli karkeasti esitetty Traconin ohjelman koostumus: 42% roolipeliohjelmaa, 42% animeohjelmaa sekä 16% “muuta hömppää”. Lisäksi asetimme tavoitteen, että vähintään puolet kustakin ohjelmatyypistä piti olla laadukasta puheohjelmaa.

Katsoessani nyt ohjelmakarttaa voin tyytyväisenä todeta linjauksiemme toteen täyttämiseen tarvittavan enää yleisön siunauksen. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että ohjelmaa tutkiessaan voi omasta harrastustaustastaan riippumatta löytää kiinnostavaa kuultavaa. Toki tapahtuman luonteen vuoksi kaltaiseni ektoplasmaiset, sekarotuiset sekä roolipelejä pelaavat että animea katsovat harrastajat hyötyvät eniten. Isoa kättä täytyy nostaa ohjelmajärjestäjillemme, jotka ovat tarttuneet haasteeseemme ja lähteneet urheasti toteuttamaan tätä tavoitetta.

Roolipelitiedotuksen hämmennykseen minun on vastattava, että Traconin tavassa tarjota kiinnostavaa roolipelipuolen ohjelmaa ei ole mitään kummallista. Tracon ei toimi orjallisesti markkinatalouden periaatteiden mukaan. Conin yleisöstä animeharrastajista on muodostunut selvä enemmistö, mistä johtuen suurempien tilojen tarve kasvaa. Lisäksi tästä syystä yhteistyökumppanimme eivät halua tarjota pöydillään juuri muita kuin animeharrastajiin vetoavia tuotteita, mikä on melko ikävä efekti.

Ohjelman puolesta haluamme toteuttaa tapahtuman omaa tarkoitusta, eli tarjota suomalaisille alakulttuureille laadukasta niin kutsuttua cross-scene-ohjelmaa. Tämän vuoksi luvassa on muun muassa paljon miniatyyritarjontaa ja korttipelejä. Kova pohjoismainen indie-julkaisija Matthijs Holter pääsee vauhtiin Traconissa. Oscar Garzan siivittämänä pääsemme lähemmäs myös tietokonepeliaiheita.

Tapahtumia voi siis tehdä dollarin kuvat silmissään markkinatalouden ehdoin. Toisaalta voi näitä järjestäessään omalta osaltaan edistää ja tuoda esille eri harrastuksia. Aihe on monelta osin filosofinen ja ehkä myös aatteellinen. Jos Traconia pitäisi analysoida, sanoisin sen pyrkivän tarjoamaan saman katon alla laadukasta ohjelmaa sekä animeharrastajille että roolipelaajille, samalla tuoden esiin myös muita kohdeyleisöään kiinnostavia alakulttuureja.

Lisäksi, kuten joku jo totesi: otollisempaa paikkaa toiseen harrastukseen tutustumiseen ei mahda olla. Näihin lauseisiin ja tunnelmiin, tervetuloa Traconiin ja nauttikaa ohjelmasta!

Sandi, programme triumvir

P.S. Traconissa on vielä muutama ohjelmaslotti vapaana. Jos sattumalta ohjelman järjestäminen alkoi kiinnostaa, laita mailia ohjelma10 ät tracon piste fi.

2 kommenttia

  1. Juuri näinhän se tulee tehdäkin. Tapahtuma valitsee yleisönsä sisällöllään, ei yleisö sisältöä tapahtumalle.

    Iso käsi siitä.

Jätä kommentti